Om du inte uppdaterat till iOS 10 än är det dags att göra det nu. I slutet av vår senaste artikel om iOS 10 poängterade vi att det fanns en poäng i att vänta. Till en början finns det nämligen alltid små problem som inte upptäckts innan operativsystemet lanserats. Nu har Apple haft gott om tid att fixa alla problem, så det är dags att uppdatera till iOS 10.0.2.

Många lösta problem

I går släpptes den fjärde versionen av iOS 10. Efter iOS 10.0.1 och iOS 10.0.2 släpptes iOS 10.0.3 för iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Sedan lanseringen av iOS 10 har Apple bland annat fixat ett problem med Siri som gjorde att ”Hej Siri”-funktionen inte fungerade, ett problem som kunde påverka iPhones koppling till Apple Watch, ett problem som gjorde att Kamera- och Kontakter-appen kunde krascha, ett problem som gjorde att appen Bilder kraschade när iCloud aktiverades, ett problem som gjorde att ljudreglaget för vissa hörlurar slutade fungera och slutligen ett problem som gjorde att iPhone 7 fick problem med sin uppkoppling till teleoperatörer. Listan är alltså lång. Det visar tydligt att det finns en poäng i att vänta med att uppdatera. Eftersom Apple nu släppt fyra versioner av sitt operativsystem kan vi vara säkra på att de största problemen är lösta.

Du som inte uppdaterat till iOS 10 kan alltså göra det och vara säker på att du inte får problem. Du får dessutom ett flertal nya funktioner och stöd för en lång rad nya appar för iOS 10. Om du har missat nyheterna i iOS 10 kan du läsa om dem här.

Nu lanseras iOS 10 – här är de stora nyheterna

Säkerhetuppdateringar är viktiga

Slutligen vill vi påpeka att det är oerhört viktigt att du som iPhone-användare installerar vissa uppdateringar så snart som möjligt. Alla uppdateringar som nämner säkerhetsuppdateringar bör installeras omedelbart och alla uppdateringar som inte är en större uppdatering är generellt stabila och pålitliga. Det är viktigt att dessa uppdateringar installeras så fort som möjligt eftersom din säkerhet kan vara i fara om du inte installerar dem.

Samma råd gäller alltså inte för uppdateringar till stora nya versioner av iOS. Stora uppdateringar innehåller sällan säkerhetsuppdateringar som inte finns tillgängliga för den äldre versionen av operativsystemet men de kan innehålla så omfattande nyheter i operativsystemet att din telefons stabilitet kan påverkas. Om du vill ha en telefon som fungerar bra och som är säker är därför vår rekommendation att du väntar med att installera stora uppdateringar. Eftersom Apple haft tid att fixa problem i iOS 10 är det nu bara att trycka på knappen.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 3 =