Om du har en Android-telefon har du säkert sett Google Play-tjänster dyka upp med en notis om en uppdatering. Eftersom du inte har någon app installerad Google Play-tjänster kan denna lilla notis verkligen förvirra. Även om uppdateringarna kan vara lite irriterande och förvirrande har de en poäng och är en viktig del av din Android-telefon.

Dyra uppdateringar

Sedan Android-telefoner började säljas till konsumenter har operativsystemet plågats av ett stort problem. När nya versioner av operativsystemet släpps skickas sällan uppdateringar ut till äldre Android-telefoner. Eftersom uppdateringarna kostar pengar att hantera och skicka ut väljer många smartphonetillverkare att helt enkelt ignorera vissa Android-uppdateringar.

google-play-services 2Håller din telefon uppdaterad

Nya versioner av Android introducerar ofta nya funktioner som utvecklare av nya appar vill utnyttja. Eftersom många enheter aldrig uppdateras kan inte dessa funktioner heller användas i äldre modeller. Google Play-tjänster är ett försök till en lösning på problemet. Google Play-tjänster är ett paket av uppdateringar som kan användas av andra appar i Android. Eftersom det skickas som en uppdatering via Google Play behöver inte smartphonetillverkare lägga pengar på dyra uppdateringar och nya funktioner kan nå gamla telefoner ändå. Genom Google Play-tjänster får alltså även gamla telefoner tillgång till viss ny funktionalitet som kan användas av nya appar.

Google Play-tjänster är kort sagt ett sätt för din telefon att hålla sig uppdaterad. Om du ser ett meddelande om en uppdatering är det därför rekommenderat att installera den direkt.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

13 KOMMENTARER

 1. Hej, jag vill veta vad det är Google play har tagit betalt för från min konto idag och tom 2 gånger. 109 kr och 30 kr . Jag har inte köpt något allas idag!!
  Mvh Nusreta

 2. VET EJ OM DETTA ÄR RÄTT STÄLLE ATT LÄGGA UT MEN FÅTT FRÅN BANKEN IDAG 31 JANUARI 2019. 2 ST DRAGNINGAR EN PÅ BLYGSAMMA 9:- SE EN TILL PÅ 849:-
  DET ENDA BANKEN KAN FÅ FRAM ÄR ATT DET ÄR UNOSTREAMING.COM SOM FÅTT BETALNINGEN NÅGOT NI KÄNNER TILL ELLER
  MAIL TO ME KENT.S

  zoxycontine@gmail.com

  OM NI HR NÅGRA TIPS ALLT ÄR AV INTRESSE
  TACKSAMT KENT.S

  (VET ÅXO ATT DET ÄR SÄKET INTE HÖR MAN SKRIVER MEN DET HAR VARIT GANSKA STRULIGT BER ISÅFALL OM URSÄKT.

 3. Varför vill Google play tjänst ej acceptera behörighets inställningar. även med kränkande info som kropps sensorer. Använder ej någon funktion som behöver det varför skall de ha tillgång till min kamera o mikrofon. Jävligt kränkande. Satans övervakning av

 4. Jag tacker nej till google play tjänster för jag har ingen nytta av detta skräp. Jag har ett fåtal appar som jag har valt själv och lyckats neutralisera de flesta.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 13 =