Välkommen till den första artikeln på Surfa om Sveriges största kontinuerligt uppdaterade guide för smartphones! I denna artikel kommer vi berätta vad Svenska Smartphoneguiden är och varför du ska rekommendera den till alla dina vänner!

Svenska Smartphoneguiden lanserades på Nordichardware.se för ett knappt år sedan men har nu hittat hit till Surfa där den kommer att fortsätta utvecklas i framtiden. När guiden flyttades till Surfa gjordes hela konceptet om och vi byggde om hela guiden från början. Tanken var att vi skulle kunna presentera en guide som var enkel att förstå, som var tydlig och som ger bra rekommendationer till alla typer av läsare. Vi tycker att vi har lyckats!

Svenska Smartphoneguiden skiljer sig från alla andra tester och sajter på nätet i dag ett stort sätt: alla tester är kontinuerligt uppdaterade och alla produkter utvärderas vid varje uppdatering av guiden. Detta betyder att Svenska Smartphoneguiden alltid ger dig en aktuell översikt över hela marknaden så att det bli enkelt att jämföra olika modeller och hitta den modell som passar just dig.

Vad då ”kontinuerligt uppdaterad”?

För att ge dig en snabb översikt över de produkter vi har testat på Surfa har vi gett alla produkter ett expertomdöme på en skala mellan 0 och 10. Detta betyg signalerar hur bra en smartphone baserat på lång rad tester och utvärderingar. Vi har brutit ut tre aspekter från huvudbetyget som vi tror de flesta användare tycker är viktiga. Vi har gett alla produkter individuella betyg baserat på hur bra skärm, batteritid och kamera de har. Detta ska kunna ge dig en snabb överblick över olika modeller och ge dig en möjlighet att jämföra vissa aspekter av olika modeller.

valkommen_smartphoneguiden_2
Bild på ett så kallat betygskort i Svenska Smartphoneguiden.

Till skillnad från många andra sajter har Surfa betyg som alltid är uppdaterade, även för recensioner som är ett år gamla. Så fort en ny modell introduceras på marknaden som är bättre än alla andra föregångare modeller justeras betygen för alla tidigare testade produkter för att reflektera den utvecklande marknaden. Detta betyder att alla betyg alltid är aktuella för alla produkter som inkluderas i guiden.

Rekommendationer

Siffror, betyg och långa recensioner kan vara bra för den som verkligen vill dyka in i en produkt och läsa om alla små detaljer men vi tror att det viktigaste för dig som läsare är att få bra information utan att nödvändigtvis behöva läsa 25 olika tester. Därför presenterar vi rekommendationer som gör att du snabbt kan hitta den modell som passar dig bäst. Om du exempelvis har en budget på max 4 000 kronor har vi en specifik modell rekommenderad för dig eller om du vill ha en telefon med lång batteritid finns det en modell just för dig. Dessa presenteras tydligt i guiden och vi listar lite sammanfattad information om telefonen så att du snabbt kan lära dig lite om den.

valkommen_smartphoneguiden_3
Bild på Smartphoneguidens rekommendation för modell under 4 000 kronor.

De djupa detaljerna

Vårt mål med Svenska Smartphoneguiden är att ge snabba och enkla rekommendationer för dig som vill vet vilken telefon som du borde köpa. Vi har dock inte glömt dig som vill läsa mer om detaljerna. Alla produkter som testas av Surfa utvärderas noggrant och vi redovisar alla tester utförligt i våra fulla recensioner. Genom att klicka på bilden eller namnet på en produkt i Smartphoneguiden kan du läsa hela recensionen av den produkt du är intresserad av. I de fulla recensionerna ger vi dig en djupdykning i moderna smartphones många funktioner för att reda ut exakt vad olika modeller är bra och dåliga på.

valkommen_smartphoneguiden_4
Tester är uppdelade i delar som kan expanderas för mer info.

Tyck till om din telefon

Våra tester och expertomdömen ger dig en utmärkt bild av smartphonemarknaden och dess många olika modeller men din åsikt är minst lika viktig! Du kan därför lämna dina egna omdömen på nya och gamla produkter. Skriv en recension och lämna ett betyg på en smartphone som du har använt och visa världen vad du tycker. Klicka på ”Lämna/Läs läsaromdöme” under betyget på en modell och berätta!

valkommen_smartphoneguiden_5
Läsaromdöme lämnat direkt från Svenska Smartphoneguiden

Framtiden

Efter att ha utvecklat och lanserat Svenska Smartphoneguiden kommer vi att publicera ett flertal recensioner av modeller som vi har testat sedan slutet av förra året. Utöver det har vi redan flera idéer på hur vi kan utveckla Svenska Smartphoneguiden under 2016, så en sak är säker: du kan vänta dig många stora uppdateringar av guiden i framtiden och Svenska Smartphoneguiden kommer alltid att vara den ultimata källan för dig som funderar på att köpa en ny smartphone.

Sammanfattat

  • Svenska Smartphoneguiden ger dig enkla och snabba rekommendationer.
  • Alla betyg är alltid aktuella, även för äldre modeller.
  • Det finns detaljerade recensioner av alla testade produkter.
  • Du kan själv berätta vad du tycker om olika modeller med läsaromdömen.
  • Håll utkik efter nya funktioner i framtidens Smartphoneguide!

Till Svenska Smartphoneguiden

 

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − 4 =