Windows on ARM har haft det minst sagt kämpigt under de senaste åren. Nu är dock Qualcomm X Elite här och nu har de första recensionerna för Asus Vivobook S15 utrustad med kretsen börjat dyka upp.

De första recensionerna av Qualcomm X Elite är nu publicerade. Windows on ARM har inte riktigt fungerat fullt ut hittills men Asus Vivobook S15 med den nya kretsen och Microsofts emuleringslager ser ut att vara förvånansvärt bra.

Datorn och kretsen får av NotebookCheck riktigt bra betyg. De kallar den för en riktigt bra vardagsdator som även har en del prestanda att erbjuda. Dock är man lite besvikna med tanke på hur hårt Qualcomm har hypat kretsen under de senaste månaderna.

Även Dave2D ger datorn högt betyg och imponeras över hur mycket som erbjuds för priset. Något han aldrig skulle förvänta sig att se om det var någon annan tillverkas kretsar i den. För kreativt arbete ger han den goda lovord men för gaming är det inte lika bra.

Det är inte helt förvånansvärt att datorn har svårt att springa om utmanare. Microsoft använder trots allt ett emuleringslaget för att få Windows-program att kunna köras på ARM. Däremot är Asus Vivobook S15 och Qualcomm X Elite inte långt ifrån konkurrenterna.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × ett =