Har du många saker som behöver bli gjorda hemma, på jobbet eller i skolan? Då kan det vara bra att göra en att-göra-lista. Det går bra att göra den på papper men ett annat smart alternativ är din smartphone. Microsoft utvecklar en av våra favoritappar för att hålla koll på uppgifter som behöver bli gjorda. Wunderlist har ett lite annorlunda namn men är enkel att använda och samtidigt kraftfull och användbar.

Wunderlist – tjänst snarare än app

Wunderlist är inte bara en app utan en komplett tjänst för dina att-göra-listor. Den finns tillgänglig för Android, iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, på webben, för Windows Phone och i Chrome. Med ett konto för Wunderlist kan du enkelt synkronisera dina anteckningar mellan din smartphone, surfplatta och dator.

När du har installera Wunderlist och skapat ett konto är det enkelt att komma igång. Du kan skapa olika listor för olika kategorier av uppgifter och snabbt lägga till en anteckning med +-knappen. Om du inte bara vill göra en enkel punktlista med uppgifter har du många fler alternativ. Du kan lägga till en anteckning till en uppgift för att påminna dig om vad uppgiften går ut på, du kan lägga till deluppgifter för uppgiften och lägga till bilder, filer och kommentarer till en uppgift. Du kan dessutom lägga till datum och påminnelser till uppgifter. Du kan till exempel sätta ett datum för när en uppgift ska vara färdigställd, ställa in när du vill få påminnelser om den och upprepa uppgiften en gång i månaden.

Om du har kollegor, vänner eller familjemedlemmar som också använder Wunderlist kan ni dela listor med varandra. Du kan välja att dela en lista eller en uppgift som ni tillsammans kan färdigställa.

Widget för Android och iOS

Om du har en Android-telefon kan du dessutom använda Wunderlist för att visa att-göra-listor på hemskärmen. Du kan till och med skapa nya punkter och bocka av gamla direkt från hemskärmen. Du kan också bocka av uppgifter med en liknande widget för iOS men du kan inte skapa nya uppgifter, utan att gå in i appen.

Wunderlist är gratis att använda med vissa begränsningar. Du kan bara ladda upp filer som är 5MB stora, du kan dela ut max 25 uppgifter per lista och du kan ha maximalt 20 deluppgifter för en uppgift. För 5 Euro i månaden blir du av med alla begränsningar och kan lagra obegränsat mycket i dina att-göra-listor.

Länkar: App Store, Google Play, Wunderlist (hemsida)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton − sju =