Android Enterprise Recommended låter kanske inte som det mest konsumentvänliga namnet på ett program för mobiler. Det är ändå en av de viktigaste programmen som Google har för att styra Android-produkters kompatibilitet och säkerhet för företag men också för konsumenter. Nu har listan över de rekommenderade produkterna utökats med 17 nya mobiler.

Vårens nya mobiler

Uppdateringen av Android Enterprise Recommended-listan är den första stora uppdateringen sedan den lanserades tidigare i år. Den visar att programmet är i rörelse och att Google fortsätter lägga energi på det. Bland de nya medlemmarna finns inga större överraskningar. Sony, Nokia, Huawei och Motorola har flera nya modeller som har lanserats under våren. Det inkluderar Sony Xperia XZ2-serien, alla nya Nokia-mobiler, Huawei P20/P20 Pro och Motorola Moto G6, G6 Plus och Moto Z3 Play.

Android Enterprise Recommended
Ett axplock från listan.

Även om uppdateringen inte nödvändigtvis bidrar med så mycket ny information fortsätter Android Enterprise Recommended vara den mest pålitliga källan för en typ av information. Utöver krav på hårdvara och kompatibilitet sätter nämligen programmet hårda krav på uppdateringar av Android. För att kunna garantera hög säkerhet måste alla telefoner som inkluderas i programmet erbjuda säkerhetsuppdateringar kontinuerligt och, maximalt, tre månader efter de släpps. Dessa uppdateringar måste skickas ut i minst tre år från lanseringen. Det gör att konsumenter kan förvänta sig en hög nivå av säkerhet och pålitlighet från sin telefon.

Vanligare än Android One

Android Enterprise Recommended är ett program som är främst tänkt att användas av större företag och organisationer. Trots det erbjuder det garantier som få tillverkare eller ens andra program från Google kan konkurrera med. Android One har visserligen liknande garantier kring säkerhetsuppdateringar. Eftersom Android One också går längre för att garantera ren mjukvara, är det dock inte aktuellt för många tillverkare. Det är den enkla förklaringen till att listan över Android Enterprise Recommended-mobiler är en av de viktigaste listorna för Android just nu. Det är med andra ord en bra lista att ta en titt på när det är dags att köpa en ny Android-mobil. Klicka på länken nedanför för att öppna den.

Källa: Android Enterprise Recommended

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton − sexton =