Asus-telefon har ”zoom”-kamera och 5000 mAh-batteri

0

Efter lanseringen av Apple iPhone 7 Plus i höstas lanserar Asus en smartphone som har en liknande uppsättning kameror. Kamerorna erbjuder användare speciella kameralägen och optisk ”zoom”. På baksidan av Asus ZenFone 3 Zoom sitter två kameror med två olika objektiv. Den ena kameran är en traditionell smartphonekamera medan den andra har en snävar syn på världen. Användare kan välja kamera för att komma närmare motivet utan att förlita sig på digital zoom. De två kamerorna kan även användas för att skapa en suddig bakgrund bakom motiv vid exempelvis porträtt.

Gigantiskt batteri

Även om kameran är fokuset i ZenFone 3 Zoom:s namn är det en annan detalj som får telefonen att sticka ut ytterligare. Många konkurrenter har batterier med kapacitet på 3 000 mAh och endast ett fåtal sträcker sig till 4 000 mAh. Asus ZenFone 3 Zoom har ett 5 000 mAh-batteri som har stor potential. Batteriet kan göra telefonen till en rekordsättare när det gäller batteritid.

Samtidigt som Asus ZenFone 3 Zoom kan skryta om sitt stora batteri och, vad Asus påstår, en bra kamera, har den inte mycket annat som imponerar. Telefonens skärm mäter 5,5 tum men får nöja sig med Full HD-upplösning. Processorn är en Qualcomm Snapdragon 625, som visserligen utlovar energieffektivitet, men som har svårt att konkurrera med många flaggskepp.

Mycket att välja mellan

Den stora frågan för svenska användare är när eller om Asus ZenFone 3 Zoom kommer till Sverige. I nuläget finns det inget som pekar på en svensk lansering och det kan vara för det bästa. ZenFone 3 säljs redan i fem olika versioner med priser mellan 3 000 och 8 000 kronor. Med det sagt är det intressant att se den taiwanesiska tillverkaren fortsätta satsa på smartphones. Asus som gjort sig kända för sina datorer fokuserade helt på smartphones under sin presskonferens på CES-mässan. Företaget satsar med andra ord stort på smartphones just nu och även om Asus ZenFone 3 Zoom kanske inte kommer till Sverige kan vi förvänta oss mer från tillverkaren i framtiden.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton − 7 =