Asus ZenFone 5 har iPhone X-design för halva priset

0

Asus presenterar ett flertal nya mobiler på MWC 2018 och vi har tagit en titt på en av dem. ZenFone 5 är en uppföljare till ZenFone 4 som är ett ganska markant steg framåt för Asus. Den nya mobilen har en stor 6,2 tum skärm på framsidan med ett format och en form som vi känner igen från ingen mindre än iPhone X. Den kommer dock troligen kosta mindre än hälften så mycket som en iPhone X. Skärmen på framsidan använder LCD-teknik och har Full HD-upplösning men den ser riktigt bra ut. Sen går det som sagt inte att säga annat än att den är väldigt lik iPhone X.

Snapdragon 845 i ZenFone 5Z

Innanför skalet finns en Qualcomm Snapdragon 636-processor och 6 GB RAM. Asus har med andra ord varit generösa med RAM men det är värt att notera att detta inte är en flaggskeppsmobil. Asus kommer istället introducer en modell som heter ZenFone 5Z som har ett Qualcomm Snapdragon 845-chipset och upp till 8 GB RAM. Den kommer ha samma skärm och design men alltså ett annat inre. På baksidan telefonen sitter samma kamerasystem som fanns på ZenFone 4. Asus säger dock att man förbättrat det genom maskininlärning som kan fråga användaren om bildpreferenser och ändra kamerans inställningar efter det.

Asus Zenfone 5

ZenFone 5 verkar vara en riktigt väl designad smartphone med en uppsättning rätt bra funktioner. Nu är det intressant att se vilket pris Asus kommer landa på för om man kan hamna i samma mellanklass som tidigare kan ZenFone 5 bli något speciellt. Vi kommer givetvis ta en närmare titt när den lanseras. Det gör den under årets andra kvartal. Fram tills dess har vi i alla fall tagit en snabb titt på den.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

åtta − 2 =