Efter ett svenskt priskrig i telebranschen år 2018, har den senaste tidens prisjusteringar varit ganska små. Flera nya spelare har etablerat sig med nya idéer men med få traditionella prisutmanare. Nu lanserar Chilimobil ett traditionellt abonnemang med en surfpott som sätter press på budgetoperatörernas mest generösa alternativ.

Ny prisnivå

Chilimobil lanserades under 2020 med fokus på ett obegränsat och förhållandevis billigt abonnemang. Operatören har sedan tidigare erbjudit mindre abonnemang men lanserar nu ett stort abonnemang, som troligen kan räcka för flera kunder som vanligen hade valt obegränsat. Det nya abonnemanget inkluderar 100 GB data per månad och konkurrerar därmed med liknande erbjudanden från budgetoperatörer såsom Vimla, Hallon och Fibio. Chilimobil blir branschens billigaste abonnemang med ett pris på 279 kronor. Konkurrenterna kostar 349 kronor eller mer. Det ger Chilimobil en klar ledning som Sveriges just nu bästa och billigaste abonnemang i klassen.

Abonnemang från Chilimobil.

Chilimobil är givetvis inte utan nackdelar. Operatören låter inte användare spara surfdata från månad till månad och begränsar EU-surf till 25 GB. För användare som vill ha större möjligheter till surf utomlands har A3 ett 100 GB-abonnemang med 100 GB EU-surf och Halebop har ett abonnemang med 60 GB surf.

Billigare än 30 GB-abonnemang

Chilimobil är ledande i Sverige när det gäller obegränsade abonnemang. 100 GB-abonnemanget är bara 70 kronor billigare än operatörens obegränsade abonnemang, som alltså kostar 349 kronor per månad. Det är för övrigt värt att notera att Chilimobils nya abonnemang inte bara är billigt med tanke på sin surfmängd. Det är så billigt att det konkurrerar ut alla abonnemang i Sverige, ner till och med 30 GB. Sveriges bästa abonnemang med både 30 och 40 GB surf är båda dyrare än Chilimobil 100 GB.

Vi har jämfört alla svenska mobilabonnemang och sammanställt de bästa i Abonnemangsguiden. Gå in där för att hitta det bästa och billigaste abonnemanget för dig.

Abonnemangsguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sjutton − 1 =