Sverige har fått en ny teleoperatör. Chilimobil lanseras som en budgetoperatör med fokus på obegränsade abonnemang. Operatören som ska drivas genom Tres mobilnät introducerar Sveriges billigaste obegränsade abonnemang.

Obegränsat för rekordpris

Det är flera tidigare Telia-anställda som nu startar en ny teleoperatör i Sverige. Chilimobil är ett eget bolag som, till skillnad från många svenska bugetoperatörer, inte ägs av något av de fyra stora nätägarna. Företaget hyr istället in sig hos teleoperatören Tre och har alltså dessutom samma nät som Hallon.

Abonnemangen från Chilimobil är delvis billiga. Företagets minsta abonnemang inkluderar 6 GB surf och kostar 199 kronor per månad. Det är alltså betydligt mer än många budgetkonkurrenter. Vimla erbjuder till exempel 8 GB surf för 160 kronor. Utöver det finns ett abonnemang med 25 GB surf för 299 kronor. De relativt höga priserna på abonnemangen kan möjligtvis vara ett sätt att få konsumenter att välja Chilimobils obegränsade abonnemang. Chilimobil Fri Surf lanseras i dag för 399 kronor, med ett ordinarie pris på 449 kronor. Det gör det till Sveriges billigaste obegränsade abonnemang för privatkunder.

Chilimobil är billigare men är de bättre?

Sedan tidigare har Tre hållit titeln som operatören med Sveriges billigaste obegränsade abonnemang. Chilimobil tar alltså över den titeln men behåller den inom Tres nät. Tre har dock fortfarande flera fördelar framför Chilimobil. Tre erbjuder till exempel fri roaming i många länder utanför EU. Tre erbjuder dessutom 60 GB surf utanför EU, medan Chilimobil är begränsad till 25 GB. Chilimobil saknar också stöd för teknik så som Wi-Fi-samtal, Voice over LTE och eSIM. Det ger Tre ännu ett försprång. Det förändrar dock inte faktumet att Chilimobil nu erbjuder Sveriges billigaste obegränsade abonnemang.

Klicka på länken nedan för att hitta Sveriges billigaste och bästa abonnemang i Abonnemangsguiden.

Abonnemangsguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

4 KOMMENTARER

  1. jag är nöjd med Hallon.. 4GB för 99kr i månaden. samt att man kan spara oanvänd surf.
    hallon 8gb för 149kr är oxå rätt prisvärd.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tolv − sex =