Tele2-ägda Comviq meddelar i dag att de lanserar stöd för 5G till vissa existerande och nya kunder. Erbjudandet gäller för abonnemang med stora surfpotter men ökar inte kostnaden för dem. Erbjudandet sätter press på konkurrenterna, som är kvar på 4G.

5G från Comviq utan högre priser

De nätägande operatörerna har tidigare varit ensamma om att erbjuda 5G i Sverige. I dag ändras det när Tele2 alltså blir först ut att erbjuda tekniken till Comviq-kunder. Erbjudandet gäller för kunder med 30, 50 GB eller 100 GB surf per månad och aktiveras automatiskt till alla existerande kunder. För att tekniken ska fungera krävs givetvis att kunden också har en telefon med stöd för tekniken.

Abonnemang som kan tecknas med 5G.

Spara mer än 100 kronor per månad

Stöd för 5G ger Comviq en klar fördel framför konkurrenterna. Comviq har varit en stark konkurrent sedan tidigare men förbättrar nu sin position markant. Betydelsen av 5G varierar mellan användare men person med en 5G-telefon som bor i en större tätort kan vänta sig en mer stabil och möjligen snabbare uppkoppling. Användare som tidigare sett 5G som ett krav har nu också helt nya möjligheter att spara pengar. Det skiljer mycket mellan de nätägande operatörerna och deras budgetoperatörer. Comviq tar 325 kronor per månad för ett abonnemang med 50 GB surf och 5G, medan Tele2 tar 429 kronor per månad.

5G byggs fortfarande ut i Sverige och kommer sannolikt fortsätta vara en premium-egenskap för dyrare abonnemang under det kommande året. Precis som med 4G kommer det slutligen vara en självklarhet för alla abonnemang. Med Comviqs introduktion av 5G-stöd startar nu racet i de lägre prisklasserna, som slutligen tar tekniken till alla.

Se uppdaterade abonnemang och rekommendationer för Sveriges bästa och billigaste abonnemang i Abonnemangsguiden.

Abonnemangsguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 8 =