Inför CES-mässan i Las Vegas, som arrangeras nästa vecka, presenterar i dag Samsung två nya Lite-modeller i S10- repsektive Note 10-serien. De två nya modellerna lanseras med ett starkare fokus på billigare komponentval för längre priser.

S10-serien får billigt syskon

Galaxy S10 Lite får ett centrerat kamerahål.

S10 Lite och Note 10 Lite är båda två väldigt stora modeller. Det skiljer dem från de redan lite billigare modellerna i de respektive serierna. De har båda 6,7 tum skärmar. Designerna är också förändrade. De nya modellerna följer i Galaxy A51 och A71:s spår genom en ny fyrkantig kameramodul. I modulerna finns några små nyheter. Galaxy S10 Lite introducerar till exempel ett nytt stabiliseringssystem som Samsung kallar Super Steady OIS. Systemet beskrivs som mer stabilt en tidigare, även om det är svårt att veta exakt hur stabilt det verkligen betyder. Systemet stabiliserar en 48 megapixelkamera.

S10 Lite blir nästan som ett nära syskon till S10e. Den har samma upplösning på skärmen och samma typ av runda kamerahål för den främre kameran. Hålet är bara monterat i mitten av skärmen. På insidan finns också samma mängd lagring, 128 GB. RAM-mängden skiljer sig dock med 8 GB RAM i S10 Lite och 6 GB i S10e. Skillnaden i storlek betyder också att S10 Lite har ett batteri på 4 500 mAh. Det gör det till det största i hela S10-serien. Note 10 Lite gör samma sak med ett 4 500 mAh, trots att den också har plats för en S Pen.

Samsung Galaxy Note 10 Lite

Galaxy S10 Lite kommer att lanseras i Sverige den 31 januari för 7 300 kronor medan Galaxy Note 10 Lite kostar 6 800 kronor. Det gör dem lite dyrare än Galaxy S10e som säljs för 6 000 kronor av flera återförsäljare. Samsung passar dessutom på med att bekräfta att Galaxy A51 och A71 lanseras i Sverige samma dag som de dyrare släktingarna. De kommer att kosta 5 000 respektive 4 000 kronor, i linje med sina föregångare.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here