PGoogle Messages ska få stöd för reaktioner som skickas från iPhones. En ny uppdatering ska översätta reaktioner som vanligen skickas i textform från iMessage i iPhones, för att visa dem som grafiska reaktioner.

Android och iPhone har en problematisk relation när det gäller meddelanden. Den gröna bubblan är känd som en besvikelse bland iPhone-användare, då den betyder att personen på andra sidan inte kan ta del av de funktioner som finns i iMessage-chatter. Nu ska alltså Google hitta en egen lösning på en del av problemet. En uppdatering av Google Messages för Android ska göra så att reaktioner på meddelanden, som skickas genom iMessage, visas i appen.

Översätter iPhone-reaktioner

Sedan tidigare har iPhone-användare kunnat reagera på SMS med en reaktion, såsom ”gilla” eller ”haha”. Dessa har då skickats som ett text-meddelande till Android-användare i form av texten: gillade ”ditt meddelande”. Nu ska sådana svar översättas av appen och visas i form av en reaktions-symbol på meddelandet som iPhone-användaren reagerade på. Det gör att trådar med iPhone-användare får samma utseende som konversationer mellan Android-användare. I samma tråd är det dock inte möjligt för Android-användare att reagera på iPhone-användares meddelande.

Google Messages-appen har stöd för bransch-standarden RCS, som Google kallar chattmeddelanden. Med den funktionen kan Android-användare reagera på varandras meddelanden. Den senaste versionen av appen inkluderar även en symbol för när användare skriver ett meddelande, utöver möjligheten att skicka bilder och videos. RCS kan användas genom en kompatibel teleoperatör. I Sverige är Telia den enda operatören som har stöd för tekniken. Alla andra Android-användare kan använda RCS genom Googles servrar. Apple har inte stöd för tekniken, vilket kräver Googles speciella lösning för att ta emot reaktioner. Apple har inte heller uttalade planer på att implementera stöd för RCS.

Uppdateringen har börjat rulla ut till användare och väntas rulla ut stegvis, i klassisk Google-stil.

Bild och källa: 9to5Google

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra + nitton =