Apple har nu släppt reparationspriserna för iPhone 12 och 12 Pro. Uppgifterna är inte överraskande men iPhone 12 tar den ”vanliga” iPhone-modellen långt upp i reparations-pris. En sprucken skärm kostar nu nästan 3 300 kronor att reparera.

iPhone 12-reparation – 40 procent dyrare

Med iPhone 12 kan Apple skryta om flera stora nyheter för den vanliga iPhone-modellens skärm. Det inkluderar både en ny och högupplöst OLED-skärm och ett nytt och tåligare skyddsglas. Det verkar främst vara den nya skärmpanelen som gör att iPhone 12 är en väldigt dyr mobil att reparera. Skärmen är nästan 40 procent dyrare att reparera än på iPhone 11. Det skulle möjligen kunna motiveras av det nya skyddsglaset men det oförändrade priset för reparationer av iPhone 12 Pro talar emot det påståendet. Nu kostar skärmreparationer av iPhone X, iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11 Pro, iPhone 12 och iPhone 12 Pro lika mycket: 3 282,64 kronor.

iPhone 12 höjer också ribban för andra reparationer. Medan till exempel en spräckt glasbaksida kostade 4 600 kronor med iPhone 11, kostar den nu knappt 5 200 kronor med iPhone 12. Det är oklart exakt hur en reparation av en iPhone 12 kan genomföras. Tidigare iPhones med iPhone X-design har i alla fall haft baksidor som inte repareras av Apple. Telefoner som skadas på baksidan byts då ut av Apple för det pris som anges för övriga reparationer.

Apple fortsätter att sälja iPhone 11, iPhone XR samt iPhone SE, som alla har lägre reparationskostnader. iPhone SE är företagets mest reparerbara modell. Den har en skärm som kostar drygt 1 700 kronor att reparera.

Källa: Apple

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here