Lenovo Moto G5 och Moto G5 Plus har riktigt låga priser

2

Det är givetvis för tidigt att säga redan nu men Lenovo verkar ha ett par riktigt bra smartphones på väg med Moto G5 och Moto G5 Plus. De två nya modellerna är uppföljare till Moto G4-serien som lanserades under förra året och blev en succé. Moto G4 Plus har fått flera utmärkelser i Svenska Smartphoneguiden och är nu Sveriges bästa smartphone under 2 000 kronor.

Kamera från dyrare syskon

Moto G5 och Moto G5 Plus skiljer sig från föregångarna på flera sätt. Den viktigaste skillnaden är faktumet att de nya modellerna har en metalldesign medan föregångarna fick nöja sig med plast. Moto G5 Plus är också betydligt mindre än sin föregångare tack vare en mindre skärm som nu mäter 5,2 tum istället för 5,5 tum. På telefonens baksida sitter dessutom en ny kamera, samma kamera som används av Moto Z Play, en telefon som säljs för mer än 4 000 kronor just nu. Med tanke på att Moto G5 Plus kommer att säljas för under 3 000 kronor är det minst sagt imponerande.

Lenovo Moto G5 Plus

Moto G5 är den billigare av de två modellerna. Den använder en Qualcomm Snapdragon 430 istället för en Snapdragon 625. Kameran på baksidan är nästan identisk med kameran från Moto G4 Plus men skärmen mäter 5 tum och har Full HD-upplösning. Skärmen är förvånansvärt högupplöst och telefonens design är förvånansvärt gedigen och stadig med tanke på telefonens prislapp: 2 000 kronor.

Tester är på väg

Moto G5 kommer att släppas i Sverige den 13 mars medan Moto G5 Plus släpps senare denna våren. De två telefonerna kommer troligen ersätta Moto G4-modellerna på längre sikt men det finns inget som pekar på att Moto G4 Plus kommer att lämna svenska butiker ännu. Det återstår att se hur bra de nya modellerna verkligen är. Surfa kommer att testa dem så återkom till Svenska Smartphoneguiden i vår för ett utförligt test.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

2 KOMMENTARER

 1. Ser fram mot detta nya test, då Jag fick rekommendationen att Välja G4 plus…
  ( men ännu ej hunnit hitta den för rekommenderat pris..)
  Det som Bland annat skall bli kul och få veta ifall denna ny är vattentätare än den föregående och ifall den nu har NFC …
  Och som de säger; den som väntar.. får se.

  • Ja, det ska verkligen bli intressant.
   Vad vi kan berätta att de har NFC. Det testade vi på plats. De sägs dock inte ha någon vattentätning.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

åtta + sexton =