I Svenska Smartphoneguiden rekommenderar vi de absolut bästa mobiltelefonerna i Sverige just nu. Vi testar så gott som alla modeller som lanseras och ser till att du får de absolut bästa rekommendationerna. Eftersom inte alla konsumenter har möjlighet att köpa marknadens bästa och dyraste telefon har vi ett flertal utmärkelser som är riktade till dig som är ute efter en billig telefon. En av dessa utmärkelser går till den telefon som är bäst i prisklassen 4 000 kronor. LG G4 har tidigare haft den utmärkelsen men ersätts i dag av Samsung Galaxy A5 (2016).

Svår att hitta

LG G4 kom in i Svenska Smartphoneguiden under början av juni 2015. Den fick utmärkelsen Bäst i test och behöll den utmärkelsen i ett halvår. Sedan Svenska Smartphoneguiden kom till Surfa.se i februari detta året har den varit Sveriges bästa smartphone för under 4 000 kronor. Nu finns den att köpa för 3 000 kronor i vissa butiker men den blir ändå av med sin utmärkelse. Anledningen är inte att det har lanserats någon konkurrent som är mycket bättre än G4 utan att den är svår att hitta i svenska butiker över huvud taget.

LG G4

För att en produkt ska få behålla en utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden krävs det att det är lätt att få tag på den i ett flertal svenska butiker. Vi rekommenderar aldrig produkter som är svår att få tag på. LG G4 har långsamt fasats ut från svenska elektronikbutiker och i dag finns det bara en stor svensk butikskedja som fortfarande säljer den.

Bara för att LG G4 blir av med sin utmärkelse är den inte plötsligt en dålig telefon. Den är fortfarande en riktigt bra telefon och om du kan få tag på ett exemplar är det fortfarande ett bra köp.

En kompakt batterikung

När nu LG G4 blir av med sin utmärkelse öppnas en plats för en annan modell som kan ta över. Samsung Galaxy A5 (2016) fick ingen utmärkelse när vi först publicerade vårt test av telefonen men när spelplanen nu har öppnats upp är det Galaxy A5 (2016) som är det uppenbara valet.

Samsungs smartphone kombinerar utmärkt byggkvalitet med en bra skärm, en snabb fingeravtrycksläsare, utmärkt batteritid och tunna skärmramar som gör den till en relativt liten och kompakt telefon. Det är tråkigt att den bara har 16 GB lagringsutrymme och att den fortfarande använder Android 5.1.1 men med tanke på sitt pris finns det inget bättre alternativ på marknaden i dag.

Bäst under 4 000 kronor
Samsung Galaxy A5 (2016)
4 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,2 tum
Bra att veta:Det finns en äldre modell som också kallas Galaxy A5. Den vi har testat har ”(2016)” efter sitt namn.
Fördelar
+ Bra skärm
+ Fingeravtrycksläsare
+ Tunna skärmramar
+ Lång batteritid
Nackdelar
- Bara 16 GB lagring
- Högtalaren
- Gammal mjukvara
- Skör glasbaksida
Kamera4.6
Skärm6
Batteri7.3
Kamera4.6
Skärm6
Batteri7.3
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Till Svenska Smartphoneguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × ett =