LG G8 har luftgester och fusk-YouTube Premium

0

LG G8 presenterades på MWC-mässan den senaste veckan. Det nya flaggskeppet kommer givetvis med flaggskeppsspecs för 2019 men också med en lite häftig nyhet. Den kommer dock sannolikt inte till Sverige till en början. Det blir istället LG G8s som får det uppdraget.

Hög tröskel för gester

Den har nämligen en typ av kameraliknande sensor, kallad Time of Flight-sensor, som kan mäta avstånd med en exakthet på en millimeter. Sensorn gör det möjligt att styra mobilen med gester framför telefonen. Det går till exempel att pausa och spela musik och att öppna vissa applikationer helt utan att nudda telefonen. Det är tänkt att till exempel kunna användas i bilen eller i köket. Sensorn kan kanske fungera bra i vissa situationer efter en hel del övning. När vi testade den märkte vi dock att den inte var helt enkel att använda. Först måste handen komma nära telefonen för att aktivera sensorn och sen måste den flyttas bort från sensorn, men inte för långt bort och den måste vara rakt framför. Tröskeln för att använda den på ett bra sätt känns helt enkelt väldigt hög.

S för Sverige

Det kluriga med LG G8 är att LG inte har några planer på att lansera den i Sverige. Istället kommer LG G8s som har en lite större Full HD-upplöst skärm, istället för QHD-upplöst på G8, en lite utstickande kamera och en lite senare lansering. Det ska också göra den någonstans runt 1500 till 2000 kronor billigare än G8. Den speciella gestsensorn ska dock finnas kvar.

YouTube i bakgrunden, utan Premium

LG presenterade också en mjukvarunyhet på mässan. Eco Playback är en funktion som kommer till LG G8 och företagets billigare modeller. När den aktiveras släcks skärmen ner och slutar svara på tryck. Det gör att det till exempel går att starta en YouTube-video och spela upp den i bakgrunden, utan att betala för YouTube Premium. Detta kan vara en av de roligaste nya funktionerna som vi sett på länge.

LG G8s kommer som sagt sannolikt att lanseras i Sverige, även om LG inte ens kunde bekräfta det. Priset är helt okänt i nuläget men det bör göra G8s till en lägre flaggskeppsmobil när den lanseras någon gång under våren.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − elva =