Motorola har nu blivit den första tillverkaren i världen att presentera en smartphone baserad på Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 1-krets. Moto Edge X30 kommer dessutom i en Speical Edition med en selfiekamera som gömmer sig under skärmen.

Bara en vecka efter introduktionen av Snapdragon 8 Gen 1 presenterar Motorola detaljerna om sin nya smartphone med kretsen. Motorola Moto Edge X30 marknadsförs som en flaggskeppsmobil som dock ser ut att sikta på ett betydligt lägre pris än många dyra konkurrenter. Trots den sprillans nya kretsen ska den få ett pris i Kina som liknar Edge 20 Pro. Nånstans runt 7 000 kronor är med andra ord rimligt att vänta från den nya modellen. Trots det relativt låga priset verkar Moto Edge X30 ha mycket att erbjuda.

På baksidan av telefonen finns en 50 MP-kamera från Omnivision med en storlek på 1/1,55 tum och optisk bildstabilisering. Det finns dessutom en vidvinkelkamera från Samsung som också fotar med en 50 MP-sensor. Kameran på framsidan är samtidigt ännu mer högupplöst tack vare en 60 MP-sensor.

Special Edition med kamera under skärmen

På framsidan finns även en 6,7 tum Full HD+ OLED-skärm med en dynamisk uppdateringsfrekvens på upp till 144 Hz. Den främre kameran sitter i ett hål i skärmen men en Special Edition av Moto Edge X30 kommer istället med en kamera under skärmen. Det är dock oklart hur ovanlig denna Special Edition-modell kommer att vara i handeln.

Det är som sagt den nya Snapdragon 8 Gen 1-kretsen som driver Moto Edge X30. Vi vet inte hur energikrävande kretsen är men Motorola har i alla fall utrustat den nya modellen med ett stort 5 000 mAh-batteri och en laddare på 68 watt. Det låter kanske som att det stora batteriet är installerat på grund av en energihungrig processor. Det är fullt möjligt att så är fallet men det är mer sannolikt att batteriet helt enkelt passar in i Motorolas senaste lanseringar med till synes identiska batterier.

Motorola har presenterat Moto Edge X30 för lansering i Kina den 15 december. Företaget har inte sagt något om en europeisk lansering men vi hoppas på en introduktion under början av nästa år.

Källa: GSMArena

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − 3 =