Motorola lanserar i dag två nya smartphones, varav främst en ser ut att vara aktuell för Sverige. Moto G30 kommer att nå svenska butiker med ett rekommenderat pris under 2 000 kronor. För priset erbjuds bland annat en 90 Hz-skärm.

Moto G-serien har fått ett nytt namnschema. Moto G10 och G30 lanseras med målsättningen att göra det mer uppenbart vilka modeller som är bättre än andra. I relation till företagets tidigare namngivning, kan Moto G30 liknas vid Moto G-mobiler och Moto G10 liknas vid Moto G Play-modeller. Moto G30 är den mest Sverige-aktuella modellen. Den ska lanseras för under 2 000 kronor. För det priset är det inte överraskande att den tar flera teknisk genvägar. Den har ett Qualcomm Snapdragon 662-chipset, 4 GB RAM och 128 GB lagring. Skärmen mäter 6,5 tum och har bara HD+-upplösning. Det gör den betydligt mer lågupplöst än konkurrenter såsom Poco M3. Den blir samtidigt först i branschen att erbjuda stöd för 90 Hz uppdateringsfrekvens för under 2 000 kronor. Det bör betyda att den känns kvickare under fingrarna än flera konkurrenter.

Fyra kameror, en med 64 MP

Kamerasystemet i Moto G30 påminner till stor del om existerande Motorola-modeller. Huvudkameran har en 64 megapixelsensor och kompletteras av tre kameror: en vidvinkel, en makro och en djupsensor. Vår erfarenhet med billiga mobiler säger dock att de tre extrakamerorna sannolikt inte är bra nog för att vara värdefulla. Med det sagt är vi redo att bli överbevisade.

För att driva mobilen finns ett batteri som mäter 5 000 mAh. Batteristorleken samt skärmens storlek delar Moto G30 med sitt billigare syskon, Moto G10. Den billigare modellen har ett Snapdragon 460-chipset och en 48 megapixelkamera. Den saknar ett bekräftat svenskt lanseringspris.

Motorola har inte bekräftat ett svenskt lanseringsdatum för Moto G30. Telefonen är tänkt att lanseras i andra europeiska länder vid slutet av denna månaden. Vi väntar oss därför en svensk lansering inom kort eller senast i mars.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − sju =