Nokia 3310 är tillbaka – vi jämför med den gamla legendaren

1

Nokia 3310 är en legendar på många sätt. Telefonen har blivit känd som en telefon som kan slängas på marken eller i en vägg utan att gå sönder och samtidigt erbjuda oerhört lång batteritid. Nu är Nokia tillbaka på mobilmarknaden med en telefon med samma namn som den 17 åriga föregångaren. Nya Nokia 3310 har ny design men samma egenskaper som millenieskiftets modell.

4 gånger längre batteritid

Nya Nokia 3310 är en liten knappmobil med ett lågt pris. Den kommer kosta runt 500 kronor. Den nya mobilen har en månads batteritid och en samtalstid på över 20 timmar. Det kan jämföras med gamla Nokia 3310 som hade en batteritid på mindre än 5 timmar. Den nya modellen har också en färgskärm, något den gamla saknade. Även om nya 3310 inte är en smartphone har den också stöd för en enkel version av Facebook och Twitter och en enkel Opera Mini-webbläsare.

Nokia 3310

Likt sin föregångare är telefonens baksida avtagbar och batteriet är utbytbart. På baksidan av telefonen finns dessutom en enkel 2 megapixelkamera. Kameran är långsam och tar inte bra bilder. Å andra sidan hade gamla Nokia 3310 ingen kamera över huvud taget.

Snake finns med!

Förinstallerad på telefonen finns givetvis spelet Snake. Det är inte den gamla svartvita versionen men en variant av det klassiska spelet finns med. De fysiska knapparna kan också används med den klassiska T9-tekniken som gör det lättare att snabbt skriva SMS på det lilla fysiska tangentbordet.

Nokia 3310 kommer dyka upp i butiker under årets andra kvartal och kosta runt 500 kronor.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − 11 =