Nokia 6.2 och Nokia 7.2 vill ta skärmkvalitet till lågsegment

0

På IFA 2019 presenterar HMD, tillverkaren av Nokia-telefoner, två nya smartphones som båda passar bra in i den lägre mellanklassen. Nokia 6.2 och 7.2 blir de tredje modellerna i de två produktserien. I år satsas det på skärm och kamera.

HDR i lägre klasserna

Skärmarna i de nya modellerna är ganska lika den skärm som användes av Nokia 8.1. Skärmen mäter 6,3 tum och har en Full HD+-upplösning. Den har stöd för HDR 10 och kommer med flera nya funktioner, inklusive automatisk uppskalning från SDR till HDR. En nyhet är att de har stöd för automatisk vitbalans som anpassas efter omgivningen. Det är imponerande för Nokia 7.2 men främst för Nokia 6.2, som är en relativt billig mobil.

Med samma bildskärm är Nokia 6.2 och Nokia 7.2 väldigt lika varandra. Även deras baksidor är relativt lika varandra. De har båda Motorola-liknande, runda och utstickande kameramoduler med trippla kameror. Nokia 7.2 har en 48 megapixelkamera från Samsungs första generation av sensorer. Den har dessutom en porträttkamera och en vidvinkelkamera. Nokia 6.2 har en lite billigare 16 megapixelkamera tillsammans med en vidvinkelkamera och en porträttkamera.

Bekant hårdvara

På insidan har Nokia 7.2 ett Qualcomm Snapdragon 660-chipset med 4 eller 6 GB RAM. Det ger den samma chipset som till exempel Nokia 7 Plus. Nokia 6.2 har ett billigare Snapdragon 636-chipset som även Nokia 7.1 använde. Båda drivs av ett 3 500 mAh-batteri som förhoppningsvis kan ge dem stadig batteritid.

Både Nokia 6.2 och Nokia 7.2 lanseras i oktober. Nokia 6.2 kommer att lanseras för 200 Euro eller 250 Euro för 3 respektive 4 GB RAM. Det borde ge ett svenskt pris på max 3 000 kronor, vilket ger den utrymme att konkurrera med mobiler så som Motorola Moto G7 Plus. Nokia 7.2 kommer att lanseras för 300 eller 350 Euro för 4 respektive 6 GB RAM, vilket bör ge svenskar ett pris på under 4 000 kronor.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =