Android One, budgetmobiler och lyxigt flaggskepp från Nokia

0

HMD lanserade sina första produkter för Sverige på MWC 2017. Ett år senare fortsätter företaget satsa på Nokia-märkta Android-mobiler. I år har de många stora nyheter. På mässan tog vi en titt på fyra av de största nyheterna.

Små nyheter i Nokia 6

Vi börjar i en lägre prisklass med nya Nokia 6. Den har nästan samma design som föregångaren men har nu lite tunnare ramar runt skärmen. Den har dessutom fått en uppgraderad processor. Nu använder den ett Qualcomm Snapdragon 630-chipset som förhoppningsvis kan erbjuda bra batteritid. En annan nyhet är USB Typ-C och snabbladdningsstöd.

Två dagars batteritid, påstås det

Nokia 7 Plus är en ny mellanklassmobil från HMD. Den är den första telefonen från företaget som har en avlång 18:9-skärm. Den baseras på ett Qualcomm Snapdragon 660-chipset och har ett batteri som mäter 3 800 mAh. HMD säger att det kan ge användare en batteritid på två dagar. Nokia 7 Plus har dessutom ett nytt kamerasystem som utvecklats i samarbete med Zeiss. Det har dubbla kamerasensorer som erbjuder ett objektiv med zoom och ett traditionellt objektiv som kan jobba tillsammans för att bland annat ta bilder med utsuddad bakgrund.

Första riktiga flaggskeppet

Nokia 8 Sirocco är en av HMD:s första riktiga flaggskepp, som också kommer att få ett riktigt flaggskeppspris. Den har en 5,5 tum P-OLED-skärm med en upplösning på 1 440 x 2 160. Skärmen är böjd längs sidorna och har relativt tunna ramar. Den går dock mot strömmen och erbjuder ett mer traditionellt 16:9-format. Den har en glas- och metalldesign som till stor del består av rostfritt stål, ett relativt ovanligt material i smartphonebranschen. Innanför det yttre på Nokia 8 Sirocco finns ett Qualcomm Snapdragon 835-chipset och på baksidan finns samma nya Zeiss-kamerasystem som på Nokia 7 Plus.

Nokia 8 Sirocco

Nokia fortsätter att satsa på ren Android-mjukvara. De är dock också en del av Googles Android One-program för att garantera den rena Android-upplevelsen och kommande uppdateringar. HMD blir därmed en av marknadens första tillverkare som säljer en flaggskeppsmobil som är en del av Android One-programmet.

Alla nya mobiler från HMD kommer till Sverige i slutet av april eller början av maj. Det finns inga svenska priser ännu men de europeiska priserna är 280, 400 respektive 750 Euro för de tre modellerna. De svenska priserna kommer troligen landa kring det tiodubbla.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton − 13 =