Vi skriver sällan artiklar om saker vi inte är helt säkra på. Vi gör allt vi kan för att se till att du som läsare alltid får korrekt information som är relevant och viktig för dig som konsument. Denna artikeln handlar om något som vi inte vet helt säkert men där vi har sett så många starka rykten nå Internet att det nu är dags att börja prata om dem. Vi pratar om en av höstens största smartphonenyhet, Samsung Galaxy Note 7.

Första nya Note på två år

Samsung Galaxy S7 Edge är Sveriges bästa smartphone just nu eftersom den har Svenska Smartphoneguidens Bäst i test-utmärkelse. Det finns dock en risk att den blir av med sin utmärkelse under nästa månad. Den 2 augusti planerar Samsung nämligen att presentera Galaxy Note 7 för världen. Den sjätte modellen i serien (ja, de hoppade över Galaxy Note 6) väntas bli en av höstens största nyhet på smartphonemarknaden. Ryktesväg tror vi dock redan att vi vet en hel del om den.

Samsung Galaxy Note 7 väntas inte bli någon gigantisk uppgradering i jämförelse med Galaxy S7 Edge men eftersom Galaxy Note 5 aldrig såldes i Sverige kommer den nya modellen vara en stor uppgradering för svenska fans av Galaxy Note-seriens stora skärm och tillhörande pekpenna. Galaxy Note 7 väntas vara mycket lik Galaxy S7 Edge på många sätt. Skärmen på framsidan sägs visserligen vara lite större, troligen 5,7 tum, men likt sitt syskon väntas Galaxy Note 7 också säljas med en böjd skärm och rundade sidor. Vi har redan sett bilder som visar telefonens design. Bilderna kommer inte direkt från Samsung men de visar, med hög sannolikhet, vad vi kommer att se från Samsung den 2 augusti.

Ett flertal mindre uppgraderingar

Den lite större skärmen och pekpennan väntas inte vara de enda sakerna som sägs skilja Galaxy Note 7 från Galaxy S7 Edge. Den nya modellen sägs ha en lite mer kraftfull processor och möjligen 50 procent mer RAM-minne än Galaxy S7 Edge. Utöver det är det troligt att den har en iris-skanner som liknar den som används av Microsoft Lumia 950, att den använder den nya USB Typ-C-porten, att den är den första Note-modellen som är helt vattentät och kanske att den använder det nya stöttåliga Gorilla Glass 5-glaset.

Alla detaljer om Galaxy Note 7 är inte huggna i sten ännu och vi vet fortfarande inte exakt hur Galaxy Note 7 kommer att se ut – det får vi veta först den 2 augusti. Det betyder dock att du som har planer på att köpa marknadens absolut bästa smartphone kan köpa Galaxy S7 Edge i dag eller vänta till 2 augusti för att se vad som komma skall. Surfa kommer att finnas på plats i London när Galaxy Note 7 presenteras så håll utkik efter alla detaljer om den nya modellen.

Källor: Seeko, Phonearena

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − ett =