Har du någon person som du skickar många SMS till varje dag? Med Google Messenger och Android kan du skicka SMS och läsa meddelanden direkt från hemskärmen utan att öppna någon app.

Widget för att skicka SMS

Google Messenger är den SMS-app som Google rekommenderar att alla Android-användare använder för att skicka SMS. Appen är enkel att använda men har också ett flertal avancerade funktioner. En av de mest intressanta funktionerna i Messenger ger dig koll på dina SMS direkt från hemskärmen. Google har utvecklat två olika widgets, en widget som låter dig läsa meddelanden och skicka meddelanden till en specifik kontakt och en annan widget som låter dig hålla koll på alla inkommande SMS. Den förstnämnda widgeten är unik då den låter dig snabbt skicka meddelanden, utan att öppna appen.

messengerwidget

Skicka till en kontakt

För att installera widgeten behöver du först installera Messenger-appen, om du inte redan har gjort det. Sök efter Messenger i Google Play och installera den app som är utvecklad av Google. Håll nu ett finger på en tom yta på hemskärmen och öppna widgets. Beroende på vilken telefon du har hittar du antingen en mapp av widgets kallad Messenger eller så ligger de två Messenger-widgetarna under bokstaven W som i widget. Om du har en telefon som visar en Messenger-mapp behöver du först öppna den för att se de två alternativen. Håll in den widget du vill ha och lägg den på en tom plats på en hemskärm. Om du väljer den widget som kallas ”konversation” måste du därefter välja en person vars konversation du vill visa.

När Messengers widget är installerad kan du snabbt läsa alla SMS från den valda kontakten direkt från hemskärmen och genom att klicka på svara-ikonen kan du skriva och skicka iväg ett SMS, utan att öppna Messenger-appen.

Länk: Google Play

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =