Nokia 8.1 är en av de bästa och mest pålitligt bra Nokia-mobilerna vi testat. Med ett nytt Qualcomm Snapdragon 710-chipset är den riktigt kvick, den har en bra skärm, bra batteritid och bra mjukvara. Vi har bara väntat på ett lägre pris och nu har det anlänt.

Vad mellanklassen handlar om

Om Surfa Deals:

– Ovanligt låga priser.

– Testade och rekommenderade mobiler.

– Från etablerade återförsäljare.

– Aldrig sponsrade, vi är helt oberoende från tillverkare och butiker.

Läs mer om Surfa Deals

När vi testade Nokia 8.1 blev vi snabbt imponerade. Nokia, och HMD som ligger bakom hårdvaran, är duktiga på mellanklassen. De vet vad som är viktigt för bra mellanklassmobiler. De vet att mellanklassen handlar om att sänka kostnader och att hålla lägstanivån hög. Nokia 8.1 är ett utmärkt exempel på det. Trots det har den aldrig fått en utmärkelse från oss. Anledningen är att den har kostat lite för mycket. Nu finns den dock att köpa från Elgiganten för under 4 000 kronor. Det gör den ovanligt prisvärd.

 
Nokia 8.1
5.1 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,18 tum
Bra att veta:Vi har testat den mörkblåa versionen av Nokia 8.1. Det finns också en silvergrå variant.
Fördelar
+ Bra skärm
+ Kameran i mörker
+ Android One
+ Bra batteritid
Nackdelar
- Skör glasbaksida
- Fysiska knapparna
- Bara två platser för dubbla SIM och microSD
Kamera6
Skärm7.1
Batteri7.6
Kamera6
Skärm7.1
Batteri7.6
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Vi skriver vanligen bara Surfa Deals-artiklar om telefoner som redan har en utmärkelse. Faktum är dock att Nokia 8.1 troligen kommer att ta över utmärkelsen för 4 000 kronors-klassen så fort vi ser priset sjunka hos fler återförsäljare. Det är alltså bara prissättningen som stoppar den från en utmärkelse och nu har åtminstone Elgiganten sänkt sitt pris. Det finns ingen information om att priset skulle vara temporärt så vi hoppas att det håller sig där och att vi har en ny utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden ganska snart.

Alternativet

Även om Nokia 8.1:s nya pris gör den särskilt intressant är det definitivt sant att Xiaomi Pocophone F1 fortsätter att vara ett otroligt bra val. Den har en betydligt mer kraftfull processor som passar särskilt för spel med höga krav på grafikprestanda. Den har samtidigt lika bra batteritid som Nokia 8.1 och en lite mer tålig design i jämförelse med Nokia 8.1, som har glas på både framsidan och baksidan. Medan Nokia 8.1 håller en hög lägstanivå är Pocophone lite mer extrem och det ger den bland annat den imponerande prestandan. Det betyder dock också att den till exempel saknar NFC-stöd.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre − 2 =