Offline-musik: Ja
Lagring: 8 GB
4G-stöd: Ja
Bli först att lämna ett omdöme.
Sammanfattning
Samsung Galaxy Watch 3 är uppföljaren till den två år gamla Galaxy Watch. Utvändigt har inte mycket förändrats men invändigt ser vi nästan en kopia på fjolårets Active 2. Den roterande boetten är dock tillbaka och erbjuder samma unika navigering som vi prisat i tidigare tester. Operativsystemet Tizen har många smidiga funktioner men saknar något som egentligen gör den unik. Samtidigt saknar vi många appar till klockan. För en stilig smartklocka har Samsung i alla fall en stor mängd fitness-funktioner. Tyvärr lever dock pulsmätaren inte upp till sin potential. Samma gäller den nya SPo2-sensorn. Nytt för i år är också en ojämn GPS som inte klarar vårt test lika bra som tidigare modeller. Galaxy Watch 3 är fortfarande en bra klocka för Android-användare men den får oss också att undra om Samsung har gett upp i kampen mot Apple?
Design och hårdvara
Samsungs nya smartklocka Galaxy Watch 3 är på många sätt en kombination av Galaxy Watch och Galaxy Watch Active 2. Klockans design och yttre är väldigt lik den två år gamla Galaxy Watch, medan de interna delarna är nära identiska med den stilrena träningsklockan från fjolåret. Invändigt är klockan en av de mer imponerande smartklockorna på marknaden, men när två av de mest unika funktionerna är låsta till andra regioner än Sverige, är den ändå lite av en besvikelse.
Läs mer om hårdvaranBeprövat yttre
Samsung Galaxy Watch 3 är förvirrande nog uppföljaren till den icke-numrerade Galaxy Watch. Klockans yttre påminner mycket om föregångaren, med en design av mestadels stål, men med flera detaljer i plast. Som en smartklocka sticker den ut lite från mängden med en ram som är upphöjd runt skärmen. Det gör att den effektivt skyddar skärmglaset mot eventuella stötar. Det är något vi uppskattar med en dyr elektronikpryl som vi sätter på armen. Den primära anledningen till ramen är dock den roterande boetten, något som saknades på de två senaste klockorna: Galaxy Watch Active och Active 2. Boetten är gjord i plast, men lyckas hålla kvalitet som inte tar ifrån klockans annars stiliga yttre. Galaxy Watch 3 är märkbart rund, med fördelen att den lätt kan imitera ett klassiskt armbandsur. Om det är bättre eller sämre än en rektangulär klocka låter vi vara osagt.
Samsung Galaxy Watch 3 kommer i två storlekar: 45 och 41 millimeter. Vår testmodell är den större och mäter 45 x 46,2 x 11,1 millimeter. Det innebär att klockan är större än många konkurrerande smartklockor, till och med lite större än Huawei Watch GT 2. Klockans vikt ligger samtidigt på 53,8 gram, vilket är lite mer än konkurrerande modeller. För mindre handleder är det då mer passande med den mindre modellen som mäter 41 x 42,5 x 11,3 millimeter och väger 49,2 gram. Den mindre storleken ger dock ett batteri på nästan 100 mAh mindre kapacitet. Som vanligt på Samsung-klockor fästs armbanden med standard-fästen i storlek 22 respektive 20 mm. Detta är speciellt uppskattat då vilken urhandlare som helst har passande band. Till vår modell medföljer ett läderarmband med stiliga vita sömmar längs kanten. Det kan ge en exklusiv känsla men lämpar sig dåligt till träning eller vattenaktiviteter.
Plast, rostfritt stål och plast
För en klocka som marknadsförs med löften om rostfritt stål, har Galaxy Watch 3 ganska många ytor gjorda av plast. Vi nämnde tidigare den roterande boetten som omringar skärmen med mattsvarta detaljer. Även undersidan är gjord av plast men här ser vi istället en blank yta. Här hittar vi också den optiska pulsmätaren, som nu kan mäta SPo2-värden, årets stora nyhet. Undersidan är lätt upphöjd. För det mesta är detta inga problem men om vi spänner den hårt nog för optimala mätningar, tenderar den att lämna märken på armen.
På klockans högra sida hittar vi två knappar. Dessa ger ifrån sig ganska tydliga klick men ger inte mycket till fysisk återkoppling när vi trycker på dem. Den vänstra sidan är till synes utan detaljer. En högtalare gömmer sig dock precis på kanten av undersidans plast och döljs smidigt av den mer utstickande metallkroppen. Klockan har också en öppning för den inbyggda mikrofonen som gömmer sig på ovansidan och skyms av armbandets fäste.
Många möjligheter
Samsung är duktiga på att trycka in mycket teknik i sina topp-produkter. Galaxy Watch 3 har också majoriteten av de funktioner som vi har sett i en smartklocka. I tillägg till ovannämnda högtalare och mikrofon-duo hittar vi Samsungs senaste processor, Exynos 9110, med en gigabyte RAM-minne och åtta gigabyte lagringskapacitet. Processorn är den samma som i Watch Active 2 men är ett tydligt lyft jämfört med Snapdragon-chippet vi hittar i Wear OS-klockor såsom Skagen Falster 3. Lustigt nog har RAM-minnet minskat från 1,5 GB på Active 2. Klockan rymmer också gott om appar och musik, om än inte lika mycket som Apple Watch 5 med sina 32 GB. En mer unik funktion är modemet för 4G-uppkopplingen genom eSIM, något som endast Samsung och Apple erbjuder i Sverige.
För träningsfunktionalitet hittar vi också det mesta, såsom den tidigare nämnda pulsoxymeter-mätaren, en accelerometer, en gyrosensor och en barometer. Klockan är också utrustad med förmågan att mäta EKG-kurvor och till och med blodtryck. Tyvärr saknas dock tillståndet för att möjliggöra dessa funktioner i Sverige än så länge.
Samsung har matchat konkurrenterna i vattenresistans och Galaxy Watch 3 är klassificerad för 5 ATM, vilket innebär ett teoretiskt motstånd mot vatten på upp till 50 meters djup. Samsung tydliggör dock att de inte rekommenderar att användare djupdyker med klockan.
Den inbyggda vibrationsmotorn tillkallar sig effektivt uppmärksamhet, utan att skapa oljud. Vi uppskattar också möjligheten att anpassa både vibrationsstyrkan samt ha olika mönster för notiser och ringsignaler.
Stäng
Skärm
Samsung är duktiga på att producera AMOLED-skärmar och det märks inte minst på Galaxy Watch 3. Här ser vi en rund skärm på 1,4 tum med en upplösning på 360 x 360. Varken storlek eller upplösning är störst eller bäst i klassen men skärmen är av riktigt hög kvalitet. Den når en ljusstyrkan som vi mäter till 1 000 nits och det ger en bra effektiv kontrast i många miljöer. I jämförelse med till exempel Falster 3, som toppar på cirka 600 nits, har Galaxy Watch 3 en mycket tydligare läsbarhet i direkt solljus. Skärmen tänds och släcks snabbt i takt med att vi höjer och sänker armen. Ljussensorn reglerar också ljusstyrkan effektivt men det är inte ovanligt att vi behöver slå på nattläget för att inte bli bländade under nattsömnen.
Hälsa och träning
Samsung har aldrig varit bäst på fitness och Galaxy Watch 3 är inget undantag. Pulsmätaren har blivit bättre i år men lyckas fortfarande inte hålla stabilt pålitliga mätningar. SPo2, eller blodsyresättning, är ett populärt värde att mäta. Här tappar vi dock helt förtroende för sensorn, som under våra test ligger lägre än det ska, när vi väl lyckas utföra ett test. Det tråkigaste är att klockans GPS underpresterar med ojämna resultat, något som har blivit värre än med tidigare modeller.
Träning och GPS
Galaxy Watch 3 utnyttjar sina sensorer för att spåra både konditionsbaserad träning och gym-aktiviteter. För joggaren eller cyklisten innebär det att klockans GPS spårar rutt och avstånd, vilket också bidrar till att mäta hastighet. Med den inbyggda barometern kan klockan också avgöra höjdskillnader, vilket innebär att den kan mäta träningseffekt annorlunda i kuperade miljöer. När vi testar klockans GPS ser vi ojämna resultat. Vid ett test på 2,3 kilometer visar klockan ett resultat på 2,2. Vid ett annat test ser vi dock endast en skillnad på 20 meter. GPS-signaler kan hindras av allt från väder till träd och höga hus. Samtidigt brukar vi inte se sådana felmätningar under våra GPS-tester.
För styrketränaren ser vi olika resultat, beroende på vilken aktivitet vi väljer. Träning med mindre armrörelse, exempelvis armhävningar, mäter endast tid och puls för att avgöra hur effektiv träningen är. Om vi däremot väljer bicepscurls, som helt görs genom armrörelser, försöker klockan räkna antalet repetitioner. Här guidar klockan oss genom träningen med hjälp av högtalaren, som både piper per lyft och pratar när vi genomför ett set. Tyvärr ser vi att Galaxy Watch 3 är känslig för exakta rörelser och under vårt test missar den en till två repetitioner. Den kan alltså inte riktigt mäta sig med Garmin eller Falsters senaste klockor, som båda identifierar vilken typ av träning vi genomför och räknar korrekt.
Vardagsaktivitet och rörelse
Det är viktigt att inte sitta still. Samsung Galaxy Watch 3 försöker bidra till vardagshälsan genom att räkna steg, trappor och puls genom dagen för att motivera till mer rörelse. I tillägg till det vibrerar klockan också efter en timmes inaktivitet och rekommenderar aktiviteter. Vi uppskattar att klockan erbjuder enkla rörelser, som att rotera på överkroppen, istället för att kräva att vi ställer oss upp och går ett antal steg mitt i arbetsdagen. Detta kan dock bli distraherande och klockan låter oss därför stänga av dessa påminnelser helt om vi så önskar. All daglig aktivitet samlas i ett värde kallat Aktiv tid där vi får en sammanfattning om hur aktiva vi är, antingen per dag, vecka eller månad.
Som stegräknare har Samsungs klockor aldrig varit bäst men inte heller sämst. Galaxy Watch 3 räknar precis som den två år gamla modellen sex steg för lite under vårt 500 stegs-test. Detta är bättre än Huawei Watch GT 2, som räknade runt tio steg för mycket, men sämre än Huaweis Watch GT 2e som bara räknade ett steg för mycket. Om vi tar av oss klockan, använder Samsung Health gärna telefonens stegräknare för att kompensera. Klockan räknar också trappor, eller våningar, som tre meters kontinuerlig ökning. När vi testar klockan ser vi att den räknar trappor korrekt. Detta fungerar både när vi går i faktiska trappor samt med höjdskillnader utomhus.
Puls och vitala värden
För att vara en stilig smartklocka erbjuder Galaxy Watch 3 som sagt mycket för den fitness-intresserade. Klockans optiska läsare mäter inte bara pulsvärden utan också blodsyresnivåer, eller SPo2-värden. Med hjälp av pulsmätningar kan klockan också mäta ett så kallat stressvärde, men inte om vi inte ändrar i inställningarna. Från fabrik mäter klockan endast puls var tionde minut och då kan den inte avgöra om användaren är stressad eller inte. Att endast mäta var tionde minut innebär också att en ofullständig mätning inte kompenseras före nästa intervall och det är lätt att den tappar viktig data. Ställer vi om till kontinuerlig insamling, ser vi betydligt fler mätningar och då även ett stressvärde.
Pulsmätaren presterar varierat under vårt test. Under perioder av stillasittande ser vi ibland resultat med en godkänd felmarginal och ibland helt felaktiga värden. Vi har tidigare kritiserat Samsungs pulsmätare som opålitlig. Det är fortfarande fallet, även om vi ser förbättringar där den lyckas matcha Apple Watch 5 i perioder. I perioder sjunker eller stiger den utanför en godkänd felmarginal. Den är bättre men inte tillräckligt bra.
SPo2-sensorn är en modern funktion som tyvärr inte heller kammar hem några pluspoäng. Under vårt test ser vi för det första en sensor som måste aktiveras manuellt. När vi sätter oss för att genomföra en mätning behöver vi ofta försöka flera gånger, då den inte lyckas mäta värdet korrekt på första försöket. När den fungerar ser vi också att den mäter så lågt som 93 procent och ibland 96 procent. Vår referensmätare mäter samtidigt mellan 98 och 99 procent.
Sömnmätning – gör mycket, inte rätt
Samsung har inte lyckats få bukt på sin sömnmätning med Galaxy Watch 3. Vi ser i alla fall inte längre att klockan mäter sömn när vi tittar på TV, vilket är en klar förbättring. Samsung presenterar de tre sömnstadierna lätt- djup- och REM-sömn och försöker identifiera när vi vaknar under nattens gång. Dessa värden är svåra att validera men vi reagerar på att klockan ofta mäter väldigt lite djupsömn, till och med så lågt som noll procent och omkring fyra. Tiden då klockan anser att vi är vakna mäts ofta till över en timme per natt och Samsung Health förklarar att dessa består av både medvetna och omedvetna uppvaknanden. Varje natt tilldelas ett så kallat Sömnpoäng som på grund av de olika mätningarna ofta hamnar ovanligt lågt under vårt test.
Stäng
Mjukvara
För ett så moget och välåldrat operativsystem som Tizen är, är det lite trist att se hur apputbudet stannat upp genom åren. Mjukvaran erbjuder nämligen smidig navigering och en enkel design och flera bra inbyggda funktioner. Klockan får också pluspoäng för att den fungerar med samtliga smartphones i Android- och iPhone-världen.
Läs mer om mjukvaranStiligt och smidigt oflyt
Samsungs operativsystemet Tizen är byggt kring den runda AMOLED-skärmen och den roterande boetten. Det inkluderar ett gränssnitt med svart tema genom hela systemet, som i grunden bläddrar i sidled. Från hemskärmen eller urtavlan bläddrar vi till höger för att se Widgets, som det finns väldigt många av. Till vänster om urtavlan hittar vi istället notiser. För att bläddra åt valfritt håll kan vi antingen använda pekskärmen eller snurra på boetten – något som är väldigt smidigt. Drar vi ned över urtavlan får vi fram snabbinställningarna men drar vi uppåt händer det ingenting. Kanske skulle Samsung Health kunna ha gömt sig under klockan? Gränssnittet anpassar sig väl till den runda skärmen. Av förklarliga skäl visas information oftast som vit text på den svarta bakgrunden. Mail och meddelanden blir alltså inte som på Apple Watch med bilder och ursprunglig formatering.
Knapparna fyller viss funktionalitet när vi bläddrar i systemet. Den övre knappen agerar som tillbaka-knapp och vi kan programmera vad som ska hända om vi håller inne den. Den nedre knappen agerar som hemknapp men öppnar också applådan om vi är på urtavlan och väcker röstassistenten Bixby, om vi håller ner den. Hur vi stänger av klockan är mindre uppenbart, då vi behöver hålla ner båda knapparna samtidigt. Systemet kräver lite inlärning men för enklare aktiviteter är det riktigt smidigt att lära sig – inte minst tack vare hur lätt det är att bläddra med boetten. Operativsystemet håller för det mesta god prestanda. När vi jämför med Apple Watch 4 och 5 ser vi ändå betydligt fler pauser i animationerna. Att öppna appar tar allt från en sekund för Alarm-appen och 2,5 sekund för Samsung Health eller Spotify. Det är lite omodernt långsamt, speciellt för en så kostsam smartklocka.
Appar och tjänster
Samsung har vissa appar som fungerar riktigt bra, däribland Samsung Pay. Betaltjänsten var tidigt lanserad i Sverige och hade länge ett försprång framför de flest fungerande bank-kort. På senare år har både Apple och Google Pay kommit ikapp. Tjänsten fungerar riktigt bra på klockan men hindras av en klumpig designad vy där vi måste slå in PIN-koden titt som tätt. Apple Watch kräver endast PIN-kod när vi tar på klockan, en smidighet som Galaxy Watch 3 hade kunnat behöva. På andra änden har vi den ensamma röstassistenten Bixby som fortfarande inte talar svenska och som inte kan mäta sig med varken Siri eller Google Assistant. Klockan tar dock emot kommandon effektivt genom mikrofonen och högtalaren lämpar sig väl till både respons och telefonsamtal. Bixby, till skillnad från hårdvaran, är ofta långsam och kräver ofta godkännande för att komma åt information.
När det kommer till musik har Samsung fördelen av att ha fullt stöd för Spotify, något som annars endast Garmins klockor kan skryta med. Det innebär att vi kan fylla lagringsutrymmet med offline-listor och podcasts. Tyvärr måste appen ladda om sitt innehåll varje gång vi öppnar den. Samsungs Galaxy App Store kan nås både på klockan och på den parkopplade telefonen. Apputbudet är tyvärr inte lika bra som på Googles Wear OS eller Apples Watch OS. Här finns dock oändligt många urtavlor, för den som vill ha olika designer varje dag i flera år.
Notiser och Alltid på
Galaxy Watch 3 tar emot och samlar telefonens notiser bredvid urtavlan. Dessa grupperas utifrån vilken app de kommer ifrån. Här kan vi välja att svepa bort notiser eller svara på dem. Appar såsom Twitter och Facebook låter oss snabbt ”gilla” meddelanden och inlägg. Annars har vi en drös snabbsvar, som vi också kan skapa själva, eller ett fullständigt T9-tangentbord. Den lilla skärmen är inte optimal för ett fullständigt tangentbord så vi uppskattar denna möjlighet. Vi kan också använda Bixby för röstdiktering men återigen endast på engelska och utan förmågan att skriva specialtecken.
Samsung har haft en Alltid på-skärm i sina klockor sedan Gear S2, från år 2015. Här får vi en dimmad urtavla som kan visa färger och ikoner, vilket vi uppskattar. En positiv funktion är också genvägen i snabbinställningar som snabbt låter oss slå på eller av skärmens Alltid på-läge. När en app är öppen visas en enkel version av urtavlan, med en hint av den öppna appens bakgrund synlig. Detta är något vi såg på Apple Watch Series 5, som skapar ett bättre flyt när vi tänder skärmen. Galaxy Watch tenderar dock att stänga appar, så vi kan inte lita på att de är kvar nästa gång vi lyfter armen.
Telefonanslutning för alla
Samsungs klockor lever på öppenhet. Det betyder att alla telefoner från Samsung, övriga Android-tillverkare och Apples iPhones kan användas med klockan. Antalet funktioner minskar dock i samma ordning, där Samsungs telefoner alltid kommer ut på topp. Med en modern Galaxy-telefon får vi full tillgång till appar såsom E-post och SMS. Övriga Android-telefoner tappar dessa specifika erbjudanden men behåller övrig funktionalitet. iPhone-användare får det lite svårare då det till exempel inte går att svara på meddelanden. iOS tenderar också att blockera notiser till Galaxy Watch 3 om appen ”somnar”. För iOS-användare är det väldigt svårt att rekommendera Galaxy Watch 3 före Apple Watch.
För att ansluta klockan till telefonen krävs appen Galaxy Wearable, som är en samlingsplats för alla Samsungs bärbara enheter, inkluderat tillverkarens trådlösa hörlurar. Android-användare hittar också en genväg till Galaxy Store, där vi kan installera appar på klockan och hantera uppdateringar. Klockans hälsofunktioner lagras istället i appen Samsung Health. Här samlas allt från aktiviteter, sömnmätningar och pulsvärden. Appen agerar också som en social hub där vi kan delta i tävlingar och jämföra vår aktivitet med vänner och andra i samma åldersspann.
Stäng
eSIM
Möjligheten att koppla upp Galaxy Watch 3 till 4G-nätet med eSIM förlänger räckvidden mellan telefon och smartklocka bortom begränsningen av Bluetooth och Wi-Fi. Klockan erbjuder alltså full självständighet men med en liten hake, majoriteten av notiserna vi kan ta emot kräver att telefonen är påslagen och har en uppkoppling. Här har det inte hänt mycket sedan år 2018.
Läs mer om eSIMDetta test har delar som är mycket lika delar av vårt test av Samsung Galaxy Watch, på grund av de stora likheterna mellan modellerna.
Uppkoppling överallt
Galaxy Watch 3 använder Wi-Fi flitigt för att förlänga kopplingen till telefonen på avstånd. Det är enkelt att koppla till nya nätverk tack vare tangentbordet, som gör det smidigt att fylla i lösenord. eSIM tar konceptet längre, där klockan kan ta emot notiser och samtal även i skogen, när telefonen ligger kvar hemma. eSIM, eller Embeded SIM, är ett inbyggt SIM-kort som kan aktiveras genom mobiloperatörer som stödjer tjänsten. Klockan får då samma telefonnummer som mobiltelefonen och kan självständigt ringa och ta emot telefonsamtal. I skrivande stund är det operatörerna Tre, Tele2, Telenor och Telia som har stöd för eSIM på Samsungs klockor. Det går att aktivera tjänsten på både Android och iOS med samma begränsningar i funktionalitet som när klockan ansluts via Bluetooth.
Med SIM-kortet aktiverat ser vi att Galaxy Watch 3 smidigt ansluter till det mobila nätet, när telefonen är utom räckhåll. Detta ger fristående tillgång till notiser, meddelanden, strömmande musik genom Spotify och telefonfunktioner. Inställningarna för klockans SIM-kort är inte helt enkla att förstå, då ursprungliga operatörsinställningar finns under ”Mobilnät”. Vårt testexemplar valde en förinställd datagräns på noll megabyte. Inställningen gömmer sig i en separat meny, vilket knappast gör den enkel att hitta.
Fortfarande beroende av telefonen
eSIM fungerar för det mesta som förväntat där notiser från telefonens appar når klockan, även om vi befinner oss på andra sidan staden. Det går också att svara på meddelanden eftersom klockan skickar data till telefonen som mellanhand. Detta innebär att den är beroende av att telefonen är påslagen och har en datauppkoppling. Galaxy Watch 3 kan alltså inte ta emot alla notiser från appar på egen hand, med samma premisser som Apple Watch 5. Om telefonen är avstängd eller inte har en datauppkoppling fungerar fortfarande funktioner som musikstreaming och telefonsamtal. Att skicka SMS går dock inte, då klockan försöker ansluta till och skicka meddelandet genom telefonen.
Stäng
Batteri
Samsung har tidigare kunnat skryta om flera dagars batteritid. Årets utgåva sänker ribban till Apple Watch 5-nivå. Galaxy Watch 3s problem är att användning snabbt får en uppenbar inverkan. Trots att vi kan nå två dagar per laddning, ser vi allt oftare en dags batteritid, eller behov av att ladda morgonen efter. Den lilla laddaren är smidig att ta med men tar fortfarande för lång tid på sig. Allt som allt behöver vi planera för att se till att klockan har ström, nu mer än tidigare.
Läs mer om batterietAllt påverkar
Samsung har länge varit erkända för att erbjuda smarta funktioner i en klocka med bättre batteriuthållighet än de närmsta konkurrenterna. Då jämför vi framförallt med Apple Watch Series 4 och 5 samt klockor med Googles Wear OS. Företaget har samtidigt inte kunnat mäta sig med den uthållighet som Fitbit och inte minst Huawei och Amazfit erbjuder, med betydligt färre funktioner. Sedan Samsung lanserade Active-serien har vi dock sett ett ändrat fokus till mindre modeller med en till två dagars uthållighet, istället för två till tre dagar. Galaxy Watch 3 tar tillverkarens större klocka till en nivå som nu påminner om Apples, men med större brister. Klockan hanterar nämligen aktivt användande dåligt och saker som att spela musik från klockan eller använda Bixby sätter snabbt sina spår på uthålligheten.
Detta innebär att Galaxy Watch 3 kan klara över två dagar, om vi sänker ribban för användning. Stänger vi av Alltid på-skärmen, ändrar pulsmätaren till var tionde minut och låter bli att använda högtalaren eller GPSen, kan vi utan problem nå över två dagars användande. Med Alltid på-skärmen aktiv och pulsmätaren i kontinuerligt läge, ser vi dock cirka 39 procent efter en dag av användning från 06:00 till 22:00. Vi kan ofta klara oss halva dagen därpå. En smartklocka som tappar all funktionalitet fyller dock inget värde. GPS är som vanligt en stark, batteribov beroende på hur ofta den används. I Galaxy Watch 3s fall ser vi en dränering på mellan sex och tio procent på femton minuter. eSIM påverkar också enormt och med det påslaget en förmiddag ser vi en förbrukning på 50 procent, trots att skärmen är avstängd.
Smidig och långsam laddare
Den medföljande laddaren är samma som den vi såg till Galaxy Watch Active 2. Samsung har alltså bytt ut den stående modellen från två år sedan mot en smidig puck. Den påminner mycket om den som Apple Watch använder. Hastigheten har dock inte förbättrats märkbart, då det fortfarande tar över två timmar att ladda klockan från 15 procent till fullt. Detta innebär att vi antingen måste avsätta tid på kvällen eller stiga upp tidigt på morgonen för att hinna toppa upp. Antingen det eller ladda lite på kvällen och lite på morgonen. Billigare klockor från Fossil, som använder kontakt-laddare, lyckas nå samma resultat på nästan halva tiden.
Stäng