Ticwatch Pro har dubbla skärmar för 30 dagars batteritid

0

Mobvoi är ett kinesiskt företag som grundades av tidigare anställda hos Google i Kina, som la ner år 2012. Nu utvecklar de mjukvara för bilar men de gör också andra konsumentprodukter. Ticwatch Pro är den nyaste modellen som också erbjuder en helt ny funktion för branschen. En extra skärm är inbyggd för att tillåta upp till 30 dagars batteritid.

LCD-skärm a la kökstermometer

Ticwatch Pro presenterades i somras men på IFA-mässan i Berlin tar vi nu en första titt på den inför lanseringen som sker om några veckor. Klockan är väldigt lik många konkurrerande Android Wear-klockor när det gäller flera grundläggande funktioner. Den har en högupplöst AMOLED-skärm med 400 x 400 pixlar och en storlek på knappt 1,4 tum. Skärmen är givetvis en pekskärm men det finns också två knappar på klockans högra sida. Det finns dock ingen snurrande knapp eller någon roterande ring som finns på vissa Android Wear-klockor och på Samsungs smartklockor.

Utöver en högupplöst AMOLED-skärm finns en LCD-skärm i den grå/svarta stil som vi är vana vid att se på digitala termometrar, kökstermometrar och liknande. Det betyder att skärmen inte är en klassisk bildpunkts-bildskärm utan att tider och information visas i platser som är bestämda av hårdvaran. På skärmen visas information om tiden på dagen, dagens datum, antal tagna steg och klockans batterinivå. Det gör den lätt att läsa och det sänker dessutom dess energikonsumtion markant.

Du bestämmer batteritiden

LCD-skärmen kan alltid vara aktiverad för att göra Ticwatch Pro till en riktig klocka som fungerar perfekt som: en klocka. Så fort användaren vill göra något mer kan LCD-skärmen släckas och AMOLED-skärmen kan aktiveras för att visa mer information och ge full åtkomst till Android Wear. Med blandad användning mellan LCD- och AMOLED-skärmen säger Movoi att användare kan vänta sig mellan 5 och 10 dagars batteritid. När AMOLED-skärmen används utan LCD-skärmen är batteritiden snarare 2 dagar och i ett så kallat Essential Mode, som bara använder LCD-skärmen, är batteritiden upp till 30 dagar.

Utöver sin unika bildskärm har Ticwatch Pro de funktioner som vi förväntar oss från en modern smartklocka. Den har GPS-stöd, pulsmätare och stöd för mobila betalningar. Den är även skyddad mot vatten enligt IP68-standarden. Det betyder att den kanske kan klara korta simturer men att den inte är rekommenderad för det.

Ticwatch Pro lanseras i Sverige under de kommande veckorna med ett pris på 2 700 kronor.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × två =