I dag lanserar Microsoft en uppdatering till Windows 10 för vissa gamla Windows Phone 8-smartphones. Vi här på Surfa har redan testat uppgraderingsprocessen och kan berätta exakt hur du uppgraderar din telefon.

Mycket nytt men inte allt

Windows 10 Mobile är namnet på Microsofts senaste operativsystem för smartphones. Det lanserades i höstas i samband med introduktionen av företagets senaste smartphones. Du kan läsa mer om Windows 10 Mobile i vår recension av Microsoft Lumia 950.

Operativsystemet ger användare av Windows Phone 8-telefoner flera stora förbättringar och nya funktioner. Det innehåller bland annat en helt ny inställningspanel, stöd för nya mer moderna appar och ett kraftigt förbättrat Office-paket.

Alla funktioner som finns inbyggda i Windows 10 finns inte tillgängliga på enheter som uppgraderas från Windows Phone 8 till Windows 10. Continuum, som är namnet på en funktion som kan transformera Windows 10-telefoner till datorer, samt inloggningssystemet Windows Hello kommer exempelvis inte finnas tillgängligt på äldre modeller eftersom det kräver ny hårdvara.

continuum_211 utvalda modeller

Alla Windows Phone 8-telefoner kommer inte att uppgraderas till Windows 10 direkt. Microsoft har bekräftat att de modeller som nu får tillgång till Windows 10 är Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 och Lumia 930. Uppgraderingar för modeller som har sålts av teleoperatörer kan dock dröja lite extra.

Vi har redan testat att uppgradera från Windows Phone 8 till Windows 10 på en Lumia 930. Uppgraderingen var relativt enkel att ta sig igenom men det räcker inte att bara söka efter uppdateringar. Microsoft har lanserat en ny app som kallas UpdateAdvisor och som krävs för att genomföra uppgraderingen. Appen hjälper dig se om din telefon kan ladda ner Windows 10 och registrerar sedan den för uppgradering. När registreringen är genomförd dyker uppdateringen upp bland Telefonuppdateringar i inställningspanelen. För oss tog hela uppgraderingsprocessen runt 30 minuter. Du kan se hur vi gjorde genom att följa bilderna i galleriet nedan.

Länk till app: Windows Store

Källa: Microsoft

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − tre =