I natt presenterade LG en ny Android-smartphone kallad LG V20. Presentationen skedde i San Fransisco men vi tog en förhandstitt på telefonen när vi var på IFA-mässan i Berlin tidigare i veckan.

LG V20 är givetvis uppföljaren till LG V10 som lanserades i Sverige i våras. Den nya modellen har dock mycket gemensamt med både sin föregångare och med årets flaggskepp, LG G5. Likt sin föregångare har den nya modellen en 5,7 tum QHD-upplöst skärm med en liten extraskärm strax ovanför som alltid är aktiv för att visa notiser.

Unikt bakstycke

LG V20 har inte samma typ av modulära design som LG G5 men den har ändå ett utbytbart batteri. Trots att telefonen är tillverkad av metall går bakstycket att plocka loss med ett knapptryck. Hela bakstycket lossas och både batteri och SIM-kort blir synligt på insidan. Batteriet är enkelt att plocka ut så att det enkelt kan bytas ut om det skulle ta slut eller slitas ut.

LG V20 handson 1

På baksidan finns också samma uppsättning kameror som finns i LG G5. Det betyder att användare kan välja mellan en kamera med ett normalt objektiv eller en kamera med ett vidvinkligt objektiv. Till skillnad från LG G5 erbjuder också LG V20 manuella kontroller över alla delar av kameran, inklusive vid videoinspelning.

Ljud i fokus

LG V10 hade ett stort fokus på ljudentusiaster men LG V20 kan sägas ha ett ännu större fokus på samma område. Den nya modellen har till och med ett Bang and Olufsen-märke på baksidan och i mjukvaran för att visa hur duktig den är på ljud. På insidan sägs finnas fyra DAC-enheter som kan skicka starka ljudsignaler av hög kvalitet till hörlurar och andra ljudsystem.

LG V20 handson 8

LG V20 är den första telefonen som presenteras med Android 7 Nougat som sitt förinstallerade operativsystem. Det betyder att den nya modellen har alla de senaste funktionerna från Googles operativsystem. Det är ett stort plus för dig som alltid vill ha det senaste i din smartphone.

LG V20 – våra första intryck

Vi hade tyvärr inte tid att få särskilt mycket kvalitetstid med LG V20 men våra första intryck av telefonen är positiva. Den avtagbara baksidan av metall är en av V20:s mest unika egenskaper. Få telefoner på marknaden i dag erbjuder utbytbara batterier och ingen telefon gör det i kombination med den typen av material och design som LG V20 kan erbjuda.

LG V20 handson 5

Ingen lansering i Sverige – ännu

För svenska konsumenter finns det en lite tråkig nyhet när det gäller V20. Telefonen kommer lanseras i USA och Asien i oktober men en lansering i Sverige kommer att dröja. I nuläget vet vi inte ens om den nya modellen kommer att nå svenska butikshyllor men om V20 ska följa V10:s lanseringsmönster är det inte helt osannolikt att vi får se en svensk lansering i början av nästa år.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =