Vi tar en titt på Sonys helt nya Xperia X-serie

0

Sony har en helt ny produktserie på väg till konsumenter. Företaget planerar att lägga Z-serien bakom sig och satsa på ett nytt namn och en ny serie som ska förändra sättet som konsumenter ser på deras telefoner. X-serien består av tre nya produkter som riktar sig till tre typer av köpare.

Rundare design

Sony Xperia X är seriens huvudfokus och är en telefon som Sony hoppas och tror kan bli en modell som passar en stor andel av dagens smartphoneköpare. Telefonen har en fem tum skärm med Full HD-upplösning, en fingeravtrycksläsare, Sonys senaste smartphonekamera och en kraftfull Qualcomm Snapdragon 650-processor. Likt alla andra modeller i X-serien har även Xperia X en ny design som använder rundare kanter och en mjukare design som inte är så hård och därför ska passa fler konsumenter. För alla specifikationer och komponenter får konsumenter betala runt 5 800 kronor när modellen lanseras i maj.

Billigare och dyrare

Xperia XA är den nya seriens budgetmodell som är tänkt att erbjuda många funktioner för ett relativt lågt pris, runt 3 000 kronor. För det lägre priset blir köpare av med de dyrare modellernas fingeravtrycksläsare och prestanda. Eftersom telefonen inte har någon fingeravtrycksläsare och saknar vissa andra funktioner är den dock Xperia XA både lättar och mindre än sina dyrare syskon, trots att den har en lika stor skärm, fem tum.

Xperia X Performance kan beskrivas som en Xperia X med högre prestanda. Modellen drivs av ett Qualcomm Snapdragon 820-chipset som erbjuder en av marknadens högsta prestanda. Detta betyder visserligen att telefonen är lite större och tyngre än sitt syskon men att den också har möjlighet att göra mer.

Xperia X Performance Black 2Exakt hur bra de nya modellerna verkligen är återstår att se. Xperia X och Xperia XA kommer att lanseras under maj eller juni månad och Xperia X Performance ska nå butiker under juni eller juli månad. Surfa kommer att testa de nya modellerna när de närmar sig lansering.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − åtta =