Huawei Mate Xs kommer till Sverige och vi har vikt den!

0

Huawei Mate Xs presenterades i dag på en presskonferens i Barcelona, anordnad samtidigt som den tänkta och numera inställda MWC-mässan. Den nya vikbara mobilen har flera hårdvarunyheter men den största nyheten är att den kommer till Sverige.

Mer stryktålig

Mate Xs presenteras ett år efter presentationen av Mate X. Den har en design som är nära identisk med sin föregångare. Nyheterna är ändå ganska många. Den har till exempel ett nytt och förstärkt gångjärn av Liquid Metal, som ska göra gångjärnet jämnare och mer stryktåligt. Skärmen har också förstärkts med ett extra skyddslager. Det ska skydda skärmen mot de många typer av skador som vi har sett att vikbara smartphones kan råka ut för.

På insidan finns ett nytt Kirin 990-chipset, som är Huaweis senaste och mest kraftfulla krets. Den kombineras med nya 5G-kretsar som ger ett bredare 5G-stöd än vad Mate X kunde erbjuda. För de nya komponenterna finns ett 4 500 mAh-batteri, som är oförändrat sedan Mate X.

P30 Pro-kamera, på pappret

En annan nyhet är kamerorna på baksidan av telefonen. Föregångarens telefotokamera har bytts av en kamera med tre gånger optiska zoom, i relation till huvudkameran. Huvudkameran har ersatts av en 40 megapixelkamera som verkar vara identisk med den kamera som sitter i P30 Pro.

Den största nyheten med Mate Xs är dock faktumet att den faktiskt kommer att lanseras i Sverige. Priset och lanseringsdatumet är ännu okänt men den globala lanseringen är tänkt att genomföras i mars med ett europeiskt pris på 2 500 Euro. I Sverige kommer den då att lanseras med Android 10 och EMUI 10. Den kommer dock inte med stöd för Google-appar. Huawei har istället en egen plattform för appar i appbutiken Huawei AppGallery.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here