Xiaomi 12T Pro har 200 MP och är först med eSIM

0

Xiaomi 12T Pro och 12T presenteras i dag på ett event i München och vi är på plats för att ta en närmare titt på telefonerna. 12T Pro imponerar på pappret medan Xiaomi 12T kan vara särskilt intressant tack vare en intressant ny MediaTek-processor.

Xiaomi T-serien är en övre mellanklass-serie som lanseras under årets andra halva. I år har serien en unik fördel, som den delar med OnePlus 10T. Tack vare Qualcomms tajming kan den nämligen lanseras med en bättre processorkrets än Xiaomi 12-serien. Snapdragon 8+ Gen 1 erbjuder bättre effektivitet och högre maxprestanda. Det kan ge mer stabil spelprestanda och förhoppningsvis bra batteritid. Både Xiaomi 12T och 12T Pro har 5 000 mAh-batterier och 120 watt-laddare som kan göra dem till batterihjältar. Xiaomi 12T kommer istället med en ny MediaTek Dimensity 8100 Ultra-processor, som vi är spända på att se hur den presterar för modellens låga pris.

De två modellerna har intressanta bildskärmar. De delar samma AMOLED-skärm på 6,67 tum och har en upplösning på 2 712 x 1 220. Det är högre än den 1 080p-upplösning som vi blivit vana vid i klassen. Det gör synlig skillnad och skiljer Xiaomi från konkurrenterna i klassen. Skärmarna ska ha en ljusstyrka på 500 nits och 900 nits för HDR-innehåll. Den har givetvis också 120 hertz uppdateringsfrekvens.

12T Pro får 200 MP

Xiaomi 12T Pro följer Motorola Edge 30 Ultra med att erbjuda en ny 200 MP-sensor från Samsung. Sensorn är stor och extremt högupplöst men vårt första intryck är att den inte erbjuder så hög detaljrikedom som man skulle kunna tro. Det verkar kort sagt inte vara den bästa sensorn. Det betyder att kameran riskerar att vara sämre än den som sitter i Xiaomi 12, men det kommer vi givetvis få veta när vi testar den. Xiaomi 12T kommer med en 108 MP-kamera från Samsung som kallas HM6 och som vi inte haft möjlighet att testa än.

En nyhet för Xiaomi, och för de flesta tillverkare bortom Samsung och Apple, är stöd för eSIM. Tekniken har inte blivit så populär som många tidigare trott men nu hoppar i alla fall Xiaomi på tåget. Med Xiaomi 12T Pro går det att installera upp till fyra eSIM och använda upp till två samtidigt. Det finns dessutom två fysiska nanoSIM-platser.

Xiaomi 12T Pro och 12T kommer att lanseras i Sverige den 17 oktober och kostar 8 500 kronor respektive 6 000 kronor. Det lägger båda bekvämt i den övre mellanklassen. Vi är intresserade av båda och ska definitivt testa dem men är särskilt intresserade av att se vad MediaTek kan leverera med sin nya krets i 12T!

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × tre =