Xiaomi presenterade i dag Mi 11-serien, bortom Mi 11-basmodellen som nyligen lanserades i Sverige. I serien finns Mi 11 Pro, Mi 11 Lite 5G och Mi 11 Ultra. Den nya Ultra-modellen lanseras med en helt ny kameramodul som inkluderar en ny kamerasensor och en bakre skärm för att ta selfies med huvudkameran.

Ny kamera och bakre skärm

Xiaomi Mi 11 Ultra är uppföljaren till Mi 10 Ultra, som aldrig lanserades i Sverige men som vi åtminstone har klämt på. Mi 11 Ultra kommer med en ny design som minst sagt lägger fokus på kameran. På baksidan av mobilen finns en kameramodul som sträcker sig över baksidans hela bredd. I modulen finns en Samsung GN2-sensor, som Mi 11 Ultra blir först med att använda. Sensorn är en av branschens största, med ett diagonalt mått på 1/1,2 tum. Den fångar bilder med 50 miljoner pixlar och har ett objektiv med optisk bildstabilisering, bländarvärde på f/1,95 och åtta optiska element. Huvudkameran får hjälp av en 48 MP vidvinkelkamera och en telefotokamera med motsvarande 120 mm brännvidd, vilket bör ge runt fem gånger zoom.

 

Bortom den nya kameratekniken bjuder Mi 11 Ultra på en kameramodul med en inbyggd bildskärm. Skärmen är främst tänkt att användas för selfies som kan fångas med huvudkameran. Den kan dock också visa notiser, batteristatus och information om inkommande samtal.

Bortom kameran har Mi 11 Ultra det mesta som kan väntas från ett modernt Ultra-flaggskepp. Det inkluderar en 1 440p-skärm med AMOLED-teknik och 120 Hz-stöd. Telefonen drivs av en Qualcomm Snapdragon 888-krets och batteriet mäter 5 000 mAh. Till skillnad från Mi 11, har Mi 11 Ultra dessutom en vattentålig design. Baksidans design sticker för övrigt ut från konkurrenterna genom att förlita sig på keramiska material, istället för glas. Det gör den åtminstone mer tålig mot repor, även om fallskador fortfarande är ett problem.

Bättre kylning med Mi 11 Pro

Mi 11 Pro lanseras vid sidan av Mi Ultra. Den saknar storasyskonets ovanliga design men har samma typ av huvudkamera som Ultra-modellen. Det gör kameran ännu större än Mi 11:s redan stora kamerasensor. Mi 11 Pro kommer dessutom med ett förbättrat kylningssystem, som kanske kan underlätta för de problem med värme som Mi 11 har.

Mi 11 Lite 5G är först ut med en ny Qualcomm Snapdragon 780G-krets. Den marknadsförs som världens tunnaste 5G-mobil, med en tjocklek på 6,81 mm och en vikt på 159 gram. Modellen har en 6,55 tum Full HD-skärm med 90 Hz uppdateringsfrekvens och en 64 MP-kamera.

Xiaomi lanserar ofta produkter veckor eller månader tidigare i Kina än i Europa. Det kan alltså dröja innan vi får veta något om en svensk lansering för de nya modellerna. Mi 11 Ultra kanske inte ens är aktuell för en europeisk lansering, likt Mi 10 Ultra. Det får vi helt enkelt veta mer om i framtiden.

Källa: YouTube

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × 2 =