Xiaomi lanserade sina första produkter i Sverige för ungefär ett år sen. Nu har företaget sparkat igång sin svenska närvaro till en ny nivå. I Stockholm höll företaget i dag en presskonferens för att lansera två nya telefoner och företagets nya planer för Sverige.

Fokus på batteri och kamera

Xiaomi Mi Note 10 presenterades för ett par veckor sen som Mi CC9 Pro och presenterades strax därefter som Mi Note 10 för den Europeiska marknaden. Nu är den alltså på väg till Sverige. Specifikationerna för den svenska modellen är naturligtvis identiska med de globala modellerna. Det betyder att Xiaomi inkluderar en 6,47 tum Full HD-upplöst skärm, ett Qualcomm Snapdragon 730G-chipset, 6 GB RAM, ett 5 260 mAh-batteri och en unik kamerauppsättning med totalt fem bakre kameror, varav en använder Samsungs senaste 108 megapixelsensor. Pro-modellen har ett objektiv med åtta element medan den vanliga Note 10-modellen nöjer sig med sju element. Det kan potentiellt betyda att Mi Note 10 Pro kan erbjuda lite bättre skärpa.

Redo för Sverige

Mi Note 10 och Note 10 Pro kommer att lanseras i Sverige med färgerna grön, vit och svart. Mi Note 10 kommer att lanseras med 6 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. Xiaomi Mi Note 10 Pro uppgraderas till 8 GB RAM och 256 GB lagring. Mi Note 10 kommer att lanseras den 22 november för 6 000 kronor medan Mi Note 10 Pro kostar 7 000 kronor med ett ännu okänt lanseringsdatum.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here