Vi har sett startskottet för smartphonehösten och en av höstens stora nyhet kommer från Xiaomi, som introducerar två nya modeller i den globalt populära Redmi Note-serien. Redmi Note 8 och Redmi Note 8 Pro lanseras med nya processorer och nya kameror som ska utmana i budgetsegmentet.

Fyra kameror och Snapdragon

Redmi Note-serien har alltid varit fokuserad på budgetegmentet. Redmi Note 8-serien är inget undantag med priser i Kina på motsvarande mellan 1 350 och 2 450 kronor. Även om priserna sannolikt kommer vara betydligt högre om/när de kommer till Sverige, pratar vi definitivt om billiga mobiler. Redmi Note 8 är den billigaste. Den har en 6,3 tum LCD-skärm, ett Qualcomm Snapdragon 665-chipset, 4 eller 6 GB RAM och ett batteri på 4 000 mAh. På baksidan har den totalt fyra kameror med bland annat en sprillans ny Samsung ISOCELL GM2-sensor som lanseras som den andra generationens 48 megapixelsensor. Note 8 har annars en ganska traditionell design med en fingeravtrycksläsare på baksidan och en hörlursport.

Fler pixlar = bättre?

Redmi Note 8 Pro är det dyrare syskonet, som börjar på motsvarande 1 900 kronor i Kina. Den drar upp skärmstorleken till 6,53 tum och huvudsensorns upplösning till 64 megapixel. Det gör den till den första mobilen i världen med en Samsung ISOCELL Bright GW1-sensor, som är först med den extrema upplösningen. Det låter imponerande men sensorn är helt otestad. Vi vet helt enkelt inte vad den höga upplösningen faktiskt kan betyda för användare. Den blir dessutom först med Mediateks nya gaminginriktade chipset kallat Helio G90T. Utöver det har den också ett större 4 500 mAh-batteri och 6 eller 8 GB RAM med 64 eller 128 GB lagring.

I vanlig ordning kommer de nya modellerna först lanseras i Kina innan det är dags för en global lansering. Lanseringen i Kina sker i alla fall i september. Svenska lanseringsdetaljer får vi vänta på.

Källa: GSMArena

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + tolv =