Asus har intressant ”lösning” på smarta klockors batteriproblem

0

Det går inte säga annat än att både smartphones och dess batteridrivna tillbehör lider av ett stort problem: batteritid. Smarta klockor är en av de största kategorierna av tillbehör till smartphones som har stort behov av bättre batteritteknik. Medan vi väntar på bättre batteriteknik är dock mer energisnåla produkter och snabbare batterier ett sätt att lösa energikrisen. Asus Zenwatch 3 har laddningsteknik som kan ta oss en bit på vägen.

En dag på 15 minuter

På IFA-mässan i Berlin visade Asus i dag upp sin nya Zenwatch 3, en smart Android Wear-klocka som använder ny teknik från processortillverkaren Qualcomm. I den nya runda klockan finns en ny processor som kallas Snapdragon 2100.  Processorn sägs vara 25 procent mer energisnål än tidigare processorer men sägs också ge den nya generationen av klockor stöd för snabbare laddning. Enligt Asus kan Zenwatch 3 laddas till 60 procent på 15 minuter. Eftersom företaget också utlovar två dagars batteritid kan det i teorin betyda att konsumenter kan få en hel dags användning från 15 minuters laddning.

Zenwatch 3

Utöver sin nya processor och snabba laddningsteknik skiljer sig inte Zenwatch 3 särskilt mycket från konkurrenterna på marknaden av smarta klockor. Den har en rund AMOLED-skärm på framsidan och tre knappar på höger sida för navigering.

Klocka för aktiva

Med Android Wear kan Zenwatch 3 kopplas till både Android-telefoner och iOS-telefoner. Den kan användas för att visa notiser så som meddelanden och SMS, visa inkommande samtal och visa allt från kontroller för Spotify till väder och flygbiljetter. Utöver det hoppas Asus att klockan kan locka aktiva personer. Företaget påstår att klockan kan mäta steg med en exakthet på runt 95 procent. Den ska därför skulle kunna vara ett alternativ till en stegräknare eller aktivitetsmätare.

För svenskar finns det ett stort problem med Zenwatch 3. Klockan kommer troligen inte till svenska butiker på något officiellt sätt. Asus nya klocka visar dock att höstens smarta klockor kan erbjuda en intressant ”lösning” på det stora batteriproblemet.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + arton =