CAT S41 har 5 000 mAh i stryktålig design

0

Företag så som Samsung och Apple säljer oerhört många smartphones eftersom de gör produkter som är allmängiltiga och tillgängliga för många. Bullitt, som är företaget bakom CAT-telefoner, riktar istället in sig på nischar. Med CAT S41 vill företag hitta konsumenter som har höga krav på batteritid och stryktålighet.

CAT S41 är en av två nya smartphones som tillverkaren introducerar på IFA 2017. Den nya modellen ligger i marknadens mellersta segment. Den har en fem tum Full HD-upplöst skärm, som är omringad av breda skärmramar. Ramarna runt skärmen ska skydda glaset på telefonens framsida från att spricka eller repas vid olyckor. CAT påstår att telefonen kan tappas från 1,8 meter utan att gå sönder.

Cat s41

Telefon som batteripack

CAT S41 är en klumpig och stor telefon på grund av sitt skydd mot olyckor och hårt användande. Den använder dock sitt stora format på ett bra sätt. Den har nämligen ett 5 000 mAh-batteri som ger den en standby-tid på mer än 40 dagar, enligt CAT. Batteriet kan också användas som ett batteripack. Koppla bara in en kabel i microUSB-porten på S41 och sedan in i en annan USB-enhet eller telefon, så används S41 som en laddare. CAT skickar till och med mjukvara som gör det möjligt att styra laddningens hastighet. I ett speciellt boost-läge kan laddningen gå extra fort, men då måste skärmen vara avstängd.

S41 har en stryktålig design men den är också vattentät. Den är IP68-certifierad och ska klara att ligga två meter under vatten i en timma. Det är betydligt mer än många andra moderna smartphones kan klara av.

Utöver ett stort batteri har CAT S41 ett MediaTek-chipset klockat till 2,3 GHz, 3 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme. Priset i Sverige väntas bli cirka 4 200 kronor och lanseringen sker nu i september.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × fyra =