Komplett Android Wear-klocka för 2 000 kronor?

0

Android Wear är det officiella operativsystemet från Google som har drivit smarta klockor i flera år. I år har operativsystemet uppdaterats till version 2.0 men det har inte hänt särskilt mycket på hårdvarusidan. I princip alla nya smarta klockor har samma grundläggande funktioner och egenskaper som smarta klockor har haft ganska länge. Med brist på stora nyheter vill Misfit ändå sticka ut, med ett lågt pris.

Nio månader senare…

Misfit Vapor är inte en ny produkt. Den presenterades på CES-mässan i januari tidigare i år. Nu är det i alla fall snart äntligen dags för lansering. Nu säger Misfit att lanseringen kommer att ske i oktober. De bekräftar också priset. 200 Euro. Det betyder att den nya klockan troligen kommer att få ett svenskt pris på i närheten av 2 000 kronor. Det kan jämföras med Huawei Watch 2 som nyligen lanserades med ett pris på 3 000 kronor och Samsung Gear Sport som kostar 3 500 kronor.

Misfit VaporFullmatad trots priset

Med en så stor skillnad i pris förväntar sig nog många konsumenter betydligt färre funktioner i Misfits nya modell. Till skillnad från Huaweis klocka har inte Misfit Vapor stöd för 4G LTE. Den har dock ändå en högupplöst OLED-skärm, den senaste processorn från Qualcomm, en pulsmätare, inbyggd GPS, stöd för Wi-Fi och Bluetooth och en design som är vattentät ner till 50 meters djup.

I slutänden handlar inte produkters kvalitet om deras specifikationer och om alla bra saker som står på pappret. I praktiken måste en produkt också kunna utnyttja sina komponenter och erbjuda en bra användarupplevelse. Med en bra byggkvalitet verkar Misfit Vapor kunna ta en intressant position på marknaden för dig som inte vill betala så mycket. Är den helt komplett? Nej. Den saknar LTE och batteritiden hade kunnat vara bättre. För priset verkar den dock lovande.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton + 19 =