Det holländska smartphoneföretaget Fairphone introducerar i dag sin uppdaterade smartphone, kallad Fairphone 3+. Den nya modellen lanseras ett år efter Fairphone 3 och kommer med uppgraderingar som är kompatibla med förra årets modell.

Fairphone 3+ är på många sätt identisk med sin föregångare. En av de största nyheterna är att den nya modellen använder 40 procent återvunnen plast. Föregångaren var begränsad till 9 procent. Det passar i företagets målsättning att göra en miljömedveten smartphone.

Uppgraderbar kamera

Utöver materialförändringarna finns nyheter i telefonens kameror. På baksidan har Fairphone gått från en kamera med en 12 megapixelsensor till 48 megapixel. Det ger förhoppningsvis bättre bilder. Kameran sitter i en modul som är kompatibel med Fairphone 3. Användare med den äldre modellen kan alltså byta ut till den nya kameran om den gamla skulle gå sönder eller om den gamla kameran helt enkelt är för dålig. Samma möjlighet till byte finns för övrigt också med kameran på framsidan som nu kan uppgraderas från 8 till 16 megapixlar.

Fairphone 3+ är utrustad med ett Qualcomm Snapdragon 632-chipset, 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme. Telefonen är konstruerad i sex moduler som kan bytas ut av konsumenter med enkla verktyg. Den kommer att säljas via företagets hemsida och troligen via ett fåtal återförsäljare i Sverige med start den 14 september för 5 200 kronor. Den nya kameramodulen kostar 60 Euro medan den nya främre modulen, som inkluderar selfiekameran, kostar 35 Euro från företagets hemsida.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

2 KOMMENTARER

  1. 6GB lagring(64Gb)? Det va lite! Men förhoppningsvis bara en felskrivning.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here