Budgetoperatörerna har satt hård press på abonnemangspriser i Sverige de senaste åren. Inom Telias nät har priserna dock till stor del fortsatt varit relativt höga. Halebop är den dyraste budgetoperatören, som ägs av en av de fyra nätägande bolagen i Sverige. Med högre surfpotter från budgetoperatören Fello kommer Telias nät lite närmre konkurrenterna.

Telias billigaste får mer surf

Med stark konkurrens i telenäten får konsumenter bättre priser och villkor. För vissa konsumenter har dock konkurrensen inte så stor betydelse. Om det bara finns en operatör med täckning i hemmet eller på jobbet har den starka konkurrensen på andra orter lika stor betydelse. Telia är ett exempel på en operatör som historiskt sett haft bra täckning i områden där konkurrenterna har haft det svårare. För det har konsumenter dock tvingats betala. Telias priser är relativt höga i jämförelse med de mindre budgetoperatörerna och samma gäller den Telia-ägda budgetoperatören Halebop.

Fello är en av få mindre operatörer som använder Telias 4G-nät. Sedan i somras ägs Fello av Telia. Med en helt annan prisbild än både Telia och Halebop är Fello därför lite speciella. Det gör det också extra intressant när Fello ändrar sina priser. I dag justerar operatören visserligen inte så mycket i sina priser. Med utökade surfpotter blir åtminstone abonnemangen mer prisvärda.

Förändringarna innebär att både gamla och nya kunde får mer data, med vissa undantag. Det minsta abonnemanget går från 1 till 2 GB, 4 GB-abonnemanget uppgraderas till 5 GB, och 7 till 12 GB. Det största 30 GB-abonnemanget inkluderar nu 25 GB men kostar 50 kronor mindre. Dessutom förändras studentabonnemangen från 1 till 2 GB och 10 till 16 GB med 5 och 30 GB-abonnemang som försvinner.

Förändringarna betyder att Fello kan konkurrera betydligt bättre med operatörer så som Comviq, Hallon och Vimla. I Abonnemangsguiden har Fello ingen utmärkelse just nu men ligger nära med särskilt bra abonnemang för konsumenter som vill ha abonnemang med öve 10 GB surf. Du kan alltid hitta Sveriges billigaste och bästa abonnemang i Abonnemangsguiden.

Källa: Fello

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

5 KOMMENTARER

  1. Varför finns ens Hallon med i Abunemangsguiden?! Dom är kanske billiga men dålig teckning. Jag hade dom och testade dom både för skojs skull i Lund där hade dom 3G och inte 4G som borde vara i Lund. Sen var det lite sämre teckning på andra ställen oxå. Men eftersom Hallon kör 3 så kommer det aldrig bli bra eftersom 3 bara fungerar bra i storstäder. Så konstigt det inte fungerar i Lund!!! Men typ i Norrland och på ännu mindre ställen. Tack.

  2. Jag har Telia bredband o Fello ägs av Telia,
    Så då borde e-posten fungera som jag alltid
    haft!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here