Hallon har varit en tydlig ledare på marknaden den senaste tiden. I Surfas Abonnemangsguiden har den Tre-ägda operatören roffat åt sig de flesta utmärkelser tack vare bra priser och bra villkor. Nu ändrar Vimla sina priser och surfmängder för att sätta hård press på Hallon. Det ger Vimla 9 av de totalt 16 utmärkelserna i guiden.

Stora förändringar

Ett av de nya abonnemangen.

De förändringar som Vimla gör är omfattande. Operatörens billigaste abonnemang med 2 GB surf kostar fortfarande 100 kronor men inkluderar nu både fria SMS och samtal, som tidigare varit begränsade till 600 respektive 60 per månad. Andra nivåer har sjunkit avsevärt i pris, i många fall 50 kronor per månad. Operatören har samtidigt justerat flera surfmängder. Medan det största abonnemanget tidigare inkluderade 22 GB inkluderar det nu 25 GB. Dessutom är den maximala EU-surfmängden höjd från 7 GB till 10 GB.

Vimla har ändrat sina priser för alla typer av kunder. Operatörens abonnemang för studenter och äldre har även fått nya priser och surfmängder. Nu kan studenter och äldre till exempel få 3 GB surf, fria SMS och fria samtal för 100 kronor. Vimla introducerar dessutom ett nytt abonnemang som inkluderar 6 GB surf, 600 SMS och 60 samtal per månad för 100 kronor. Det är ett unikt abonnemang som erbjuder mer surf än något annat abonnemang i Sverige för en så låg månadskostnad. Eftersom Abonnemangsguiden kräver att alla rekommenderade abonnemang inkluderar minst 100 samtal per månad kan just det abonnemanget dock inte få någon utmärkelse i guiden.

 
Vimla Stud/Ung/55+ 8 GB
7.8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Surfpott:8 GB
Övrigt:Nät: Telenor
5G: Nej
Har butiker: Nej
EU-surf: 8 GB
Fördelar
+ Ingen startavgift
+ Ingen bindningstid
+ Oanvänd surf sparas
+ Billig extrasurf
Nackdelar
- Saknar fysiska butiker
- Saknar telefonsupport
- Inga extra-SIM
- Saknar Wi-Fi-samtal
Surf per krona9.8
Teknik5
Hastighet7
Surf per krona9.8
Teknik5
Hastighet7
Pris/mån:
100 kr
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Fyra nya operatörer

Vi har gjort en stor uppdatering av Abonnemangsguiden i samband med Vimlas förändrade priser. Utöver nyheterna relaterade till Vimla har vi ökat antalet inkluderade operatörer från åtta till tolv. Utöver de åtta operatörer som ägs av företag med egna nät i Sverige har vi nu inkluderat MyBeat, Fello, AllTele och Universal Telecom i guiden. Fello är den enda av de nya operatörerna som har fått en utmärkelse.

Bild från Fellos marknadsföring.

Små skillnader

Hallon, som hade en majoritet av utmärkelserna innan uppdateringen, har fortfarande kvar ett fåtal utmärkelser. De fortsätter dessutom att vara en mycket nära konkurrent till Vimla. I Abonnemangsguiden inkluderar vi dock mer än bara det som syns på ytan. Det gör att små detaljer så som huruvida operatören stoppar användarens internetuppkoppling när surfpotten tar slut, ger Vimla högre betyg än Hallon i många fall. Det betyder inte att det finns stora skillnader mellan operatörerna men att Vimla får marginellt högre betyg och därmed tar över flera utmärkelser.

En utmärkelse som Hallon behåller kallas Surfa rekommenderar, 30–100 GB. Även Vimla har nu ett konkurrenskraftigt abonnemang med 100 GB surf men det är inte tillgängligt för nya kunder hos operatören. Endast existerande kunder kan uppgradera till det. Det har därför inte inkluderats i Abonnemangsguiden.

 
Hallon 5 GB
7.5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Surfpott:5 GB
Övrigt:Nät: Tre
5G: Ja
Har butiker: Nej
EU-surf: 5 GB
Fördelar
+ Ingen startavgift
+ 5G, 150 Mb/s
+ Oanvänd surf sparas
+ Billig extrasurf
Nackdelar
- Saknar fysiska butiker
- Saknar telefonsupport
- Saknar RCS-stöd
Surf per krona8.5
Teknik9.5
Hastighet8.3
Surf per krona8.5
Teknik9.5
Hastighet8.3
Pris/mån:
349 kr
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

I Abonnemangsguiden samlar vi Sveriges bästa och billigaste abonnemang för smartphones. Vi har utmärkelser för många olika kategorier, inklusive speciella erbjudanden för studenter, seniorer och till och med för dig som gillar att resa. Hoppa in och börja spara pengar på ditt abonnemang i dag.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 15 =