Det finns redan väldigt många mobiloperatörer i Sverige. I Abonnemangsguioden har vi 14 stycken, sedan tidigare. Nu kommer ändå en ny. Fibio är en ny operatör från ett företag i Helsingborg. De erbjuder hemtelefoni, mobila bredband och mobilabonnemang. Vi har granskat Fibios erbjudanden.

Unika garantier

Bild från Fibios reklam.

Fibio använder Telenors nät. De säljer mobilabonnemang som konkurrerar direkt med Sveriges många budgetoperatörer men skiljer sig på flera sett. För det första så erbjuder de två saker som ingen annan gör: prisgaranti och supportgaranti. Med prisgarantin lovar Fibio att kunder kan höra av sig till support för att få sin månadskostnad justerad, om kunden kan visa att en konkurrent erbjuder lägre månadspris för ett likvärdigt abonnemang.

Med supportgaranti vill Fibio också ge svar på en vanlig oro med budgetoperatörer: långsam support. De erbjuder direkt telefonsupport och lovar att kunder som behöver vänta i mer än 10 minuter ersätts med 3 GB data. Samma gäller kunder som behöver vänta på mailsvar i mer än 24 timmar.

Avancerat teknikstöd

Till skillnad från de flesta konkurrenterna låter Fibio inte sina kunder spara oanvänd surfdata till nästa månad. Operatören ska dock vara betydligt mer tekniskt avancerade än budgetkonkurrenterna. De sägs erbjuda stöd för Wi-Fi-samtal, RCS och VoLTE. Det är en kombination av ny teknik som ingen annan budgetoperatör har. I nuläget saknar de stöd för eSIM men meddelar att de hoppas lansera det under början av nästa år.

En lite ovanlig detalj i företagets abonnemang är vad som händer för abonnenten när dess surfpott tar slut. Många operatörer stänger helt av användarens Internet-uppkoppling och gör därmed allt från mobila betalningar till biljetter oanvändbara. Fibio låter anslutningen rulla, med en låg hastighet, för att inte helt frysa ut användaren ur en Internet-anslutning. Detta är inget som de marknadsför men som ändå bekräftas när vi frågar. Det är ett system som liknar det som Vimla använder i samma nät.

Några av Fibios abonnemang.

När det gäller operatörens priser så är de inte billigast i alla kategorier men de är helt klart konkurrenskraftiga. När vi nu inkluderar operatören i Surfas Abonnemangsguiden, så tar de över flera utmärkelser, främst i kategorier med relativt stora surfpotter. De erbjuder till exempel 40 GB data för 299 kronor och lyckas kamma hem ett högre betyg än konkurrenterna tack vare sina fördelaktiga villkor och avancerade teknikstöd. Samma gäller med företagets 100 GB-abonnemang, som dessutom inkluderar betydligt mer EU-surf än konkurrenterna.

Du kan se alla bra svenska mobilabonnemang, inklusive Fibios nya, i Abonnemangsguiden.

Abonnemangsguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here