Gå in i virtuell värld med smartphone på huvudet

0

”Virtual Reality” är ett uttryck som ofta slängs runt nu för tiden men vad betyder det egentligen och vad ska det vara bra för? VR, som det oftast förkortas, är en teknik som omsluter användares synfält med digitala bildskärmar för att placera dem i virtuell världar. Genom att montera bildskärmar framför ögonen på användare kan de tas in i vilken påhittad eller verklig värld som helst.

Billigt att komma igång

Virtual Reality låter kanske futuristiskt och komplicerat men för dig som smartphoneanvändare är VR allt annat än utom räckhåll. Samsung säljer ett headset som är kompatibelt med deras Galaxy S6- och Galaxy S7-telefoner och ett flertal olika tillverkare säljer billiga kartongbaserade headset för runt en hundralapp i flera svenska butiker. Det finns gott om gratis VR-appar i både App Store och Google Play så det krävs inte mycket resurser för dig att komma igång och uppleva den teknik som många företag tror är framtiden för medieupplevelser och datoranvändning.

Med ett VR-headset kan du besöka platser som du aldrig varit på, åka runt i berg- och dalbanor och stå på scen med din favoritartist. Tekniken är fortfarande ny och har en lång väg att gå men om du vill kan du alltså testa den med din smartphone redan i dag.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × fyra =