HTC U12 Life är förvånansvärt lovande

0

Det var länge sen vi såg en budgetmobil från HTC som verkar på riktigt lovande. Företaget har länge sålt bra flaggskeppsmobiler men har sällan lyckats särskilt väl med budgetmobiler. I ett bås som mäter cirka två gånger två meter visar HTC nu upp sin senaste och kanske mest lovande budgetmobil på länge, HTC U12 Life.

Plast, inte glas

U12 Life har en sex tum skärm med Full HD-upplösning i 18:9-format som är skyddad av glas på framsidan. På baksidan finns också glas… påstod representanten från HTC när vi var på plats. Jag kan dock säga att det definitivt inte är sant. Baksidan kan kanske se glasliknande ut men den är definitivt gjord av plast. Baksidan har i alla fall ett lite unikt utseende och ett intressant mönster som inte bara är estetiskt. Räfflorna på baksidan sticker ut lite och kan kännas på ytan av skalet.

Under skalet finns flera intressanta komponenter. Vi hittar till exempel ett Qualcomm Snapdragon 636-chipset, 4 GB RAM och 64 GB lagring. Hela telefonen drivs av ett batteri som mäter 3 600 mAh. Det verkar lovande för en potentiellt riktigt bra batteritid. 

På baksidan finns dubbla kameror för att kunna fota bilder med bokeh-effekt. Huvudkameran har stöd för 4K UHD-inspelning och kan assisteras av dubbla LED-lampor.

HTC-mjukvara

Medan HTC U11 Life använde Android One som mjukvara har U12 Life HTCs egen mjukvara. Det är lite synd eftersom vi föredrar den enklare och renare upplevelsen från Android One. Trots det är HTC U12 Life en riktigt intressant smartphone som verkar lyckas kombinera bra komponenter och ett bra pris med en bra design och hög funktionalitet.

Vi ska göra vårt bästa för att få tag på ett exemplar av HTC U12 Life och hoppas kunna göra ett test så snart den släpps i butiker i slutet av september.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × fyra =