Huawei har haft stora problem de senaste månaderna efter handelstopp från USA, som nu ser ut att vara på väg bort. Handelsproblemen har fått konsumenters intresse att svalna för varumärket. En potentiell bieffekt av det kan vara sjunkande priser. Oberoende på vad som är orsaken till det säljs i alla fall Huawei Mate 20 Pro för ett nästan löjligt lågt pris.

Ner från 10 000 kronor

De stora prissänkningarna började faktiskt redan för två veckor sen men nu har flera stora svenska återförsäljare hängt med och landat på 6 000 kronor för Mate 20 Pro. Telefonen som lanserades med ett pris på 10 000 kronor för bara drygt åtta månader sen, hade Surfas Bäst i test-utmärkelse tills den togs över av Samsung Galaxy S10+. Sen dess har den inte blivit sämre. Den har fortfarande ett oerhört bra kamerasystem, riktigt bra batteritid och många funktioner inklusive en inbyggd fingeravtrycksläsare i skärmen, ett ansiktsigenkänningssystem, IP68-vattentätning, trådlös laddning och mycket mer. För sitt nya pris är den kort sagt ett otroligt bra kap.

 
Huawei Mate 20 Pro
7.5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,4 tum
Bra att veta:Den blåa versionen har en matt glas-finish som ger den en annan struktur än de andra färgerna.
Fördelar
+ Bra batteritid
+ Grym kamera
+ Kraftfull processor
+ Face Unlock-systemet
Nackdelar
- Lite krånglig mjukvara
- Medioker högtalare
- Saknar hörlursuttag
- Saknar microSD-stöd
Kamera7.6
Skärm7.9
Batteri7.8
Kamera7.6
Skärm7.9
Batteri7.8
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Den klår lätt Huawei P20 Pro, som tidigare varit Huaweis absolut bästa deal. Det betyder att den tar över utmärkelsen och blir Sveriges bästa mobil under 6 000 kronor i Svenska Smartphoneguiden. I klassen under ligger just nu Xiaomi Mi 9, som också har mycket att erbjuda. Den får nu riktigt tuff konkurrens för konsumenter som kan tänka sig att betala en tusenlapp mer för att få en betydligt bättre mobil.

Huawei Mate 20 Pro kamera

Tufft för konkurrenterna

Många smartphonetillverkare satsar på den övre mellanklassen just nu. Det inkluderar Asus, Xiaomi, OnePlus, Honor och Samsung. Med den nya prissättningen blir Huawei en oväntat stark spelare i klassen. De konkurrerar med en produkt som ligger långt före konkurrenterna när det gäller funktionalitet, kvalitet och pris. Vi får se hur länge Mate 20 Pro finns kvar på marknaden eller om priset kommer att höjas igen men just nu är Mate 20 Pro definitivt en klar vinnare i klassen.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × fyra =