Lenovo Moto Z har bantat bort 3,5 mm-uttaget

0

Lenovo Moto Z är en riktigt intressant telefon på många sätt. Utöver en unik modulär design är den en av världens första telefoner som väljer att lämna hörlurar bakom sig. Med det kommer dock en imponerande tunn design.

5,2 millimeter ”tjock”

Med sina 5,2 millimeter mäter Moto Z in som en av de absolut tunnaste mobilerna på marknaden. I kampen om att kapa millimeter har Lenovo valt att plocka bort det klassiska 3,5 mm-uttaget för hörlurar, något som säkert kan irritera en del konsumenter. Helt omöjligt är det ändå inte att lyssna på musik med Moto Z. Lenovo skickar med en adapter som gör det möjligt att koppla in hörlurar till USB Typ C-uttaget på telefonens undersida, som också fungerar som port för laddning.

Moto Z 3

Fler möjligheter med modulär design

Lenovo har satsat på design när de tagit fram Moto Z. Telefonen stilren, byggd nästan helt av metall, sånär som en bit glas i toppen och botten av baksidan. Till det kommer också tillbehör, de så Moto Mods. Med hjälp av en magnetkontakt på baksidan av telefonen fästs och kopplas tillbehören ihop med telefonen. De enklaste tillbehören som går att köpa är nya baksidor med olika design och material för att ändra telefonens utseende. Förutom det finns också mer avancerade tillbehör som ger telefonen ny funktionalitet. Den allra nyaste är ett kameratillbehör som tagits fram i samband med svenska Hasselblad men sedan tidigare finns också högtalare, extra batterier och en projektor.

Moto Z 2

På framsidan sitter en 5,5 tum AMOLED-skärm med upplösningen 1 440 x 2 560, som skyddas av Gorilla Glass 4. Kameran på baksidan har en upplösning på 13 MP och assisteras av laserfokus medan kameran på framsidan har en tar bilder i 5 MP. Utöver det har Moto Z 4 GB RAM och 32 eller 64 GB lagringsutrymme samt stöd för microSD-kort.

Infrasensorer för att visa notiser

På framsidan av telefonen sitter en fingeravtrycksläsare och en sensor som känner av infrastrålning. Med infrasensorn kan telefonen känna av när en person håller sin handen ovanför telefonen. Telefonen aktiveras då och visar upp tid, datum och notiser utan att du behöver lyfta eller ens röra telefonen.

Priset beräknas ligga runt 7 000 kronor när Moto Z kommer till Sverige i mitten av september.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Roger är skribent på Surfa.se. Han har studerat vetenskapsjournalistik vid Umeå universitet och har ett stort intresse för konsumentelektronik. Vill du kontakta Roger så maila till: roger@surfa.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × ett =