LG G6 – vi tar en titt på flaggskeppet med mini-ramar

0

LG G6 presenterades på MWC 2017 och Surfa är på plats. G6 är den senaste mobilen från LG och troligen företagets största flaggskepp för året. Med sin nya smartphone lägger LG fokus på en sak: skärm. Den nya modellen har en 5,7 tum skärm som är större än någon skärm som LG G-serien använt tidigare. Genom att göra ramarna runt skärmen mindre har företaget dock lyckats skapa en relativt kompakt mobil.

Större skärm – slimmat format

Trots att skärmen på framsidan mäter 5,7 tum, 0,4 tum större än LG G5, är den nya modellen inte mycket större än sin föregångare. LG har minskat ramen både under oh över skärmen för att ge mer plats åt bilden. Företaget har samtidigt valt att inte använda ett klassiskt aspektratio. Skärmen har ett 18:9, eller 2:1-ratio, till skillnad från nästan alla andra smartphones på marknaden som har 16:9-ratio. Det gör LG G6 längre än många konkurrenter. LG säger att det gör det enklare att titta på TV och film men tekniskt sett skapar det svarta kanter runt både TV- och filmmaterial istället för bara runt traditionella 21:9-filmer.

LG G6 är tyvärr ingen marknadsledare när det gäller specifikationer. Telefonen använder sig av en Qualcomm Snapdragon 821-processor som knappast är långsam men som har svårt att konkurrera med Snapdragon 835 som lanseras i smartphones under senare delen av våren.

Dubbla kameror är kvar

LG G5 var en unik smartphone eftersom den erbjöd en modulär design som lät konsumenter byta ut telefonens batteri och lägga till extrafunktioner till telefonen. LG utlovade kommande LG-telefoner med stöd för systemet men nu lämnas konsumenter i sticket. Det är uppenbart att LG G5 inte gick som LG hade tänkt sig. LG G6 har ingen modulär och inte ens ett utbytbart batteri.

LG har inte bekräftat officiella lanseringsdetaljer för LG G6 i Sverige. Det lutar dock åt ett pris över 6 000 kronor med en lansering runt början av maj månad. Surfa kommer givetvis testa telefonen så fort den når svenska butiker så håll utkik efter det innan du bestämmer dig för ett köp.

Kameran i LG G6 – vi gör en djupdykning på MWC 2017

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tolv − sex =