Kameran i LG G6 – vi gör en djupdykning på MWC 2017

0

På plats på MWC-mässan i Barcelona har vi tagit en titt på LG G6. Det nya flaggskeppet från LG har en stor skärm med tunna ramar. Den har dock också två nya kameror som ser ut att ha mycket att erbjuda. Nya sensorer och objektiv gör LG G6 till en helt ny kamerasmartphone för marknaden.

Vi har just tagit en titt på LG G6 och dess stora skärm. Vi har gjort en helt separat video som handlar om LG G6 i allmänhet. Du kan titta på den här:

LG G6 – vi tar en titt på flaggskeppet med mini-ramar

Samma koncept – nya sensorer

Här tar vi dock en närmare titt på kameran i LG G6, lite mer specifikt. Vad vi kan berätta är att telefonen har ett kamerasystem som har mycket gemensamt med sin föregångare. Den har två kameror som tar bilder från ett traditionellt perspektiv eller med ett vidvinkelobjektiv. Båda kamerorna fångar 13 megapixelbilder. Den vanliga kameran har ett bländarvärde på f/1,8 och vidvinkelkameran får nöja sig med f/2,2. Det gör den vanliga kameran bättre lämpad för mörka miljöer.

 

Snävare vidvinkelkamera

De nya kamerorna sägs vara bättre på alla sätt i jämförelse med LG G5. Det inget vi har kunnat verifiera men vi kan påpeka att de nya kamerorna inte fångar bilder med riktigt lika brett perspektiv. Både den vanliga och vidvinkelkameran tar lite snävare bilder än LG G5. Skillnaderna är inte stora och att den nya modellen erbjuder en av marknadens bredaste vy.

Exakt hur bra kameran i LG G6 verkligen är, det återstår att se. Nu vet vi i alla fall lite mer om den nya kameran och dess potential. Håll utkik efter Surfas test som publiceras när telefonen närmar sig lansering.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × fem =