Motiv Ring är aktivitetsmätare som sitter på fingret

0

Aktivitetsband kan vara roliga och praktiska att använda eftersom de kan hjälpa dig som konsument att hålla koll på din fysiska aktivitet och sömn. De kan dock vara både fula och klumpiga. Motiv är ett nytt amerikanskt företag som föreslår en lite speciell lösning på problemet. Motiv Ring är en aktivitetsmätare som sitter runt användarens finger i form av en ring.

Puls- och aktivitetsmätning

Motiv Ring är inte mycket tyngre eller tjockare än en vanlig ring. Trots det har den ett flertal komponenter som ger den många speciella egenskaper. Den har en pulsmätare som kan hålla koll på användares puls och en accelerometer som kan hålla koll på allmän aktivitet och sömn. All data som ringen samlar in presenteras i Motiv-appen som kan visa antalet tagna steg och aktiva minuter under en dag.

Motiv Ring

Ring är gjord av titan och ska vara vattentät ner till 50 meter under vattnet. Ringen är troligen inte helt stöttålig och om något skulle hända med den skulle tätningen kunna brytas och vatten läcka in. Ring:s formfaktor är ändå unik och speciell. Motiv har en unik produkt att erbjuda men för många svenskar kommer den bli svår att få tag på. Företaget tar nu emot förbeställningar men de första kunderna får tillgång till de första exemplaren först i mars. Då sker endast lanseringen i USA. En lansering i Europa kommer troligen dröja minst ett år.

Ringen har en uppskattad batteritid på upp till fem dagar. När batteriet är tomt kand et laddas fullt på en dryg timma med en inkluderad USB-sticka som kan sättas in i en dator eller mobilladdare.

Testringar via posten

Förklaringen till fördröjningen av Motiv Ring:s lansering i Europa är företagets försäljningsidé. När en konsument beställer ringen skickas en låda ut med plastringar av olika storlekar. Användare kan prova ringarna i lugn och ro och sedan beställa en ring av rätt storlek från Motiv:s hemsida. På det sättet vill Motiv undvika kunder som får fel ringar. Det gör det dock också krångligt med leverans, vilket är förklaringen till den försenade lanseringen i Europa.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton − 5 =