Motorola Moto G100 fick ett varmt mottagande från oss när vi testade den i maj. Sen dess har den haft utmärkelsen, Bäst under 5 000 kronor i Svenska Smartphoneguiden. Den blir därför särskilt intressant när den nu säljs för under 4 000 kronor.

Prestanda och batteritid

Om Surfa Deals:

– Ovanligt låga priser.

– Testade och rekommenderade mobiler.

– Från etablerade återförsäljare.

– Aldrig sponsrade, vi är helt oberoende från tillverkare och butiker.

Läs mer om Surfa Deals

Motorola Moto G100 är en telefon som troligen gått under radarn för många svenskar. Det borde den dock inte och det är därför lite extra roligt att få en bra anledning att skriva om den igen. När vi testade den blev vi positivt överraskade av dess imponerande prestanda och batteritid. Den enkla mjukvaran var grädden på moset och gjorde den till en pålitligt kvick Android-smartphone som levererar på det viktigaste i klassen. Nu är den alltså billigare än någonsin. Den kostar under 4 000 kronor och slår därmed konkurrenterna med ordentlig marginal.

 
Motorola Moto G100
7.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,7 tum
Bra att veta:Vi har testat den färgglatt blåa varianten av Moto G100. Det finns också en vit version.
Fördelar
+ Utmärkt batteritid
+ Har hörlursport
+ Hög prestanda
+ Enkel mjukvara
Nackdelar
- Relativt ljussvag skärm med dålig svärta
- Medioker högtalare
- Lättrepad plastbaksida
Kamera7
Skärm7.9
Batteri8.5
Kamera7
Skärm7.9
Batteri8.5
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

En stor mobil

Moto G100 är en stor mobil. Det ger utrymme för ett stort batteri, som ger den utmärkta batteritiden. Storleken ger dessutom utrymme för en hörlursport, som börjar bli allt mer ovanlig i klassen. När vi testade den var vi lite besvikna på den lite ljussvaga skärmen. Om skärmkvalitet och användbarhet på stranden är det viktigaste för dig, finns det helt enkelt bättre modeller (även om få är så billiga).

Det nya priset är kampanjer från flera återförsäljare. I skrivande stund handlar det om Netonnet, Elgiganten och Dustin Home. Som vanligt kan priserna förändras över tid. För att hålla koll på det lägsta priset just nu kan du trycka på priset i betygskortet ovan. Då kommer du till Prisjakt, som erbjuder objektiva prisjämförelse. Vi får en liten slant för ditt klick från Prisjakt men vi är helt obereoende från både återförsäljare och tillverkare.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sju − 6 =